ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία στην Αυστραλία του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (ΠΣΚ)

0

O πρόεδρος του ΠΣΚ Μανώλης Κουγιουμουτζής, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Γ. Επιτροπάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αυστραλία την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50χρονα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης (ΠΕΜ). Ο κ. Κουγιουμουτζής ανταποκρίθηκε σε επίσημη πρόσκληση της Πρόεδρου της ΠΕΜ κ. Μαρίας Βασιλάκη. Η επίσκεψή του περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, πολιτιστικά δρώμενα, συναντήσεις, γνωριμίες και διαβούλευση με απόδημους Κρήτες, καθώς και κοινωνικό πρόγραμμα.

Στη Μελβούρνη, με τον πολυπληθή πληθυσμό απόδημων Ελλήνων, ο κ. Κουγιουμουτζής ήταν παρών στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων την Κυριακή της Ορθοδοξίας με την περιφορά των Εικόνων των Αγίων της Κρήτης από τη νεολαία της ΠΕΜ. Επίσης, συναντήθηκε και με αντιπροσώπους του δεύτερου ενεργού Συλλόγου Κρητών «Αδελφότητα Κρητών Μελβούρνης» όπως τον πρόεδρο Μιχάλη Χουδαλάκη, τον ταμία Δημήτρη Παπαδημητρίου και την αντιπρόεδρο Εύα Γαγάνη-Γκότση. Σε εθιμοτυπικές επισκέψεις συνεργασίας, έγινε δεκτός από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Δημήτριο Μιχαλόπουλο και τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μητροπόλεως κ. Ιάκωβο. Σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις με απόδημους Κρήτες επιχειρηματίες της παροικίας όπως ο κ. Γιάννης Ρεράκης, ιδιοκτήτης του Philhellene Provincial Greek Cuisine, ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ιδιοκτήτης και του εστιατορίου «Κρίταμο» και τ. Πρόεδρος του ΠΣΚ, και ο κ. Γιάννης Νικολακάκης, ιδιοκτήτης του αγροκτήματος παραγωγής πατάτας «ΚΟΡΥΦΗ» (--ο οποίος παρείχε και όλη τη φιλοξενία καθ’ όλη την παραμονή του Προέδρου). Ξεχωριστή ήταν, επίσης, η επίσκεψη στο Ενοριακό Κέντρο «Παναγία Καμαριανή», 150 χιλιόμετρα έξω από τη Μελβούρνη.

Στην πρωτεύουσα Καμπέρα, δεξίωση προς τιμήν του προέδρου του ΠΣΚ και του προέδρου Κρητικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Γ. Επιτροπάκη έδωσε η Πρέσβης της Ελλάδος κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, με παρουσία της Υπ. Αρμοστή της Κύπρου κ. Μ. Μαυρομμάτη. Στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Νικολακάκης από την ΠΕΜ, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας Καμπέρας κ. Νίκος Βαζένιος, Γιώργος και Αντώνης Καθεκλάκη, και Νίκος Σφυράκης. Στην Καμπέρα ο κ. Κουγιουμουτζής επισκέφτηκε  και το «Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας».

Στο Σύδνεϋ, ο κ. Κουγιουμουτζής συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κρητικής  Ομοσπονδίας  Αυστραλίας  & Νέα Ζηλανδίας  κ. Μ. Λαγουδάκη καθώς και αντιπροσωπεία από την Κρητική  Αδελφότητα  Σύδνεϋ με πρόεδρο τον κ. Α. Παρλιάρο. Επιπλέον, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Κρητόραμα» του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της κ. Φραγκιουδάκη. Κορυφαία και αποχαιρετιστήρια στιγμή της παρουσίας του αποτέλεσε η επίσκεψη του Προέδρου του ΠΣΚ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, όπου είχε μία παραγωγική συζήτηση και με τον κρητικής καταγωγής Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ