ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Ποιες συνήθειες μας γερνούν

0

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πέρασμα του χρόνου, ούτε τα σημάδια που αφήνει πάνω μας. Και όμως, αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι το πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν αυτά τα σημάδια. Αν ο τρόπος ζωής μας είναι όσο πιο υγιεινός γίνεται, τότε σίγουρα τα σημάδια του χρόνου θα αργήσουν να έρθουν. Συνεπώς, ήρθε η ώρα να πετάξουμε από πάνω μας κάποιες βλαβερές συνήθειες που μας γερνάνε πριν την ώρα μας…

Αφήνουμε πίσω τους εθισμούς

Είτε καπνίζετε, είτε πίνετε πολύ αλκοόλ, είτε λαμβάνετε άλλες ουσίες, πρέπει να γνωρίζετε πως όλοι αυτοί οι εθισμοί επιταχύνουν την διαδικασία του γήρατος. Το αλκοόλ προκαλεί ρυτίδες, κάνει το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του, ενώ το κάπνισμα γκριζάρει τα μαλλιά, κιτρινίζει τα δόντια και προκαλεί σακούλες στα μάτια.

Κόβουμε το junk food

Ναι, η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή μας. Ό,τι τρώμε και περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, είναι τηγανισμένο ή γεμάτο ζάχαρη, μπορεί να συμβάλει στην διαδικασία της γήρανσης. Αυτές οι τροφές προκαλούν περισσότερες φλεγμονές στον οργανισμό, ενώ αυτό που χρειαζόμαστε για να καθυστερήσουμε τα σημάδια πρόωρης γήρανσης είναι φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γεμάτα με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Σταματάμε να είμαστε τεμπέληδες

Καλώς ή κακώς, η τεμπελιά φταίει για πολλά προβλήματά μας. Αν δεν γυμναζόμαστε, θα γεράσουμε πιο γρήγορα. Αν δεν προσέχουμε το δέρμα μας, επίσης. Και δεν χρειάζεται ούτε να ρίχνουμε τόνους ιδρώτα κάθε μέρα στο γυμναστήριο, ούτε να ξοδέψουμε όλα μας τα λεφτά σε πανάκριβες μάσκες. Χαλαρή γυμναστική, ακόμα και στο σπίτι, και μια καλή ενυδατική κρέμα, και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα.

Φτιάχνουμε τη στάση του σώματός μας

Η στάση του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς δείχνουμε. Αν καμπουριάζουμε όσο περπατάμε, καθόμαστε ή στεκόμαστε, η στάση του σώματος θα μας γερνάει. Στις γυναίκες, το καμπούριασμα προκαλεί κρέμασμα του στήθους, ενώ στους άνδρες την δημιουργία κοιλιάς. Γυμναστείτε τακτικά, και δοκιμάστε τεχνικές όπως η yoga και το Τάι Τσι για να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ