ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση για την διακοπή του καπνίσματος στον Φουρφουρά

0

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Ρεθύμνης “ΣΥΓΕΝΙΑΡ” σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων, αναφορικά με την Διακοπή του Καπνίσματος καθώς και με την διεξαγωγή των αντίστοιχων δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που ακολούθησαν για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου Ρεθύμνης.

Η συγκεκριμένη δράση που υλοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στον Φουρφουρά από το Σύλλογο Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ “ΣΥΓΕΝΙΑΡ”, που έχει ως προτεραιότητα την πρόληψη της υγείας των κατοίκων όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με πρωτοβουλίες μας και συνέργειες για την παρακίνηση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής μας σε θέματα πρόληψης της υγείας, γνωρίζοντας ότι η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τη διαπίστωση οποιασδήποτε νόσου πριν εμφανιστούν κλινικά συμπτώματα είναι το πρώτο βήμα για άμεση και αποτελεσματική θεραπεία.

Η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Πρόεδρο του “ΣΥΓΕΝΙΑΡ” κ. Κων/νο Χλιβερο, Ειδικό Ιατρό Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής ΕΣΥ, αφενός για την άψογη συνεργασία, αφετέρου για την υψηλού επιστημονικού επιπέδου διοργάνωση που σκοπό είχε την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, παράγοντες καθοριστικοί για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας ιδίως των κατοίκων  απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και την Αντιπρόεδρο κα Μαρία Αντωνοπούλου, Ειδική Ιατρό Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής ΕΣΥ, για την εξαιρετική ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις βλαπτικές συνέπειες του Καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό και τα οφέλη από την διακοπή του. Ομιλία, η οποία προκάλεσε ευρεία συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων για το φαινόμενο της εξάρτησης από το κάπνισμα, όσο και των αρνητικών συνεπειών της χρήσης προϊόντων καπνού, αλλά και η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης των κατοίκων από εξειδικευμένους Επιστήμονες.

Επίσης, ευχαριστεί τους ιατρούς κα Μ. Αντωνογιαννάκη, Ειδική Πνευμονολόγο ΠαΓΝΗ, κ. Κ. Καραγιάννη και κα Β. Σταματοπούλου, ειδ. Πνευμονολογίας ΠαΓΝΗ που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής αφιλοκερδώς, αλλά και τις Επιστημονικές Συνεργάτιδες κα Ε. Βασιλάκη, κα Μ. Αναστασάκη της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και την κα Ε. Παπαδάκη, Β. Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής που με πνεύμα εθελοντισμού συνεπικούρησαν το έργο των ιατρών.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, όπου ο γενικός πληθυσμός βιώνει πολύ δύσκολες συνθήκες και δεν θέτει σε προτεραιότητα την υγεία του, τέτοιες δράσεις αποτελούν παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης και απόδειξη της ευαισθησίας και της αγάπης, ανακουφίζοντας τους συμπολίτες μας, οι οποίοι όντας ικανοποιημένοι εξέφρασαν την επιθυμία για οργάνωση και υλοποίηση παρόμοιων δράσεων που συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους.

Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου

«Ο Άγιος Νεκτάριος»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ