ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πως σώθηκαν αγγελούδια στην Κρήτη: «Για κάθε Ίριδα αξίζει να υπάρχουμε»

0

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μοιράζεται ιστορίες που συγκινούν, ιστορίες αγάπης, ιστορίες από Κρητικόπουλα που το «Χαμόγελο του Παιδιού» τους έδωσε πίσω τη χαμένη τους ελπίδα.

«Κάθε παιδί αξίζει ένα χαμόγελο»: Αυτό πίστευε ο 10χρονος Ανδρέας γράφοντας μερικά λόγια στο ημερολόγιό του, λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Από τότε, ο πατέρας του Κώστας Γιαννόπουλος αφοσιώθηκε πλήρως στην εκπλήρωση της επιθυμίας του γιου του. Έτσι… γεννήθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στα 23 χρόνια που ακολούθησαν χιλιάδες παιδιά βρήκαν αγάπη, φροντίδα και προστασία, βρήκαν ξανά το χαμένο τους χαμόγελο.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στη γλυκιά ιστορία της Ίριδας από το Ρέθυμνο:

«Ήρθε μία αστυνομικός και μου είπε ότι πριν από πολλά χρόνια είχα πάει σε ένα μωράκι έτοιμο να πεθάνει και σας πήρα τηλέφωνο να το πάρετε και εγώ της απάντησα “Ποια; Την Ίριδα;”.

Η Ίριδα σήμερα υιοθετημένη, έτσι κατάφερα να πω στην αστυνομικό ότι αυτό που έκανες εσύ και αυτό που έκανε η κοινωνική λειτουργός στο Ρέθυμνο, έδωσε στο παιδί ένα “φιλί ζωής”.

Για την Ίριδα και μόνο - και για κάθε Ίριδα - αξίζει να υπάρχουμε.»

Ενώ, μίλησε και τη διπλή «επιχείρηση» βοήθειας σε δύο τυφλά παιδιά από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο:

«Ένα κοριτσάκι από το Ηράκλειο έπρεπε να μεταβεί στην Αγγλία για να βρει το φως του, τότε βρέθηκε και ένα δεύτερο μωράκι από το Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση μας.

Πριν από λίγα χρόνια, συνάντησα τη 17χρονη, πλέον, κοπέλα που είχε βρει το φως της, χάρη στην κίνηση που κάναμε.»

Τέλος, αναφέρθηκε στην ιστορία μιας φοιτήτριας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, για την οποία είχε βγει Amber Alert:

«Χθες (σσ. τη Δευτέρα) στο Ρέθυμνο ήρθε μια φοιτήτρια και μου είπε: “Σας ευχαριστώ. Μου σώσατε τη ζωή και τώρα είμαι φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο. Βγάλατε Amber Alert, κινητοποιηθήκατε, μάθατε για τα προβλήματά που αντιμετώπιζα και μου δώσατε τη δυνατότητα να σταθώ στα πόδια μου.”…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτήν!»

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ