ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Απρόοπτα στη δίκη του μικρού Διονύση

0

Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η εκδίκαση της υπόθεσης για το θάνατο του μικρού Διονύση.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί, όμως διεκόπη, περίπου στις 11:30, καθώς η μητέρα του μικρού αγοριού, που «έσβησε» πριν καν συμπληρώσει τα 4 του χρόνια, παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις της.

Η μητέρα του μικρού αγοριού βγήκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο υποβασταζόμενη, ενώ λίγο αργότερα συνεχίστηκε κανονικά.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδίκαση είναι αυξημένη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιήσει στάση εργασίας, αλλά και οι ιδιώτες παιδίατροι έχουν σήμερα τα ιατρεία τους κλειστά, ούτως ώστε να παραβρεθούν στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 παιδίατροι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται οι συνάδελφοί τους.

Το χρονικό

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί το Μάιο του 2014, όταν ο μικρός Διονύσης είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού και οι γονείς του έσπευσαν σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά και γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Επτά γιατροί του νοσοκομείου, αλλά και δύο ιδιώτες γιατροί εξέτασαν το μικρό Διονύση, με τη γνωμάτευση να αναφέρει αμυγδαλίτιδα. Ωστόσο, το παιδάκι δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή κι «έφυγε» σε ηλικία 3 ετών και 9 μηνών.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι δύο ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό του άτυχου παιδιού είχαν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ