ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Μετά από 5 χρόνια… στο σημείο μηδέν η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων

0

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στο Ενετικό Λιμάνι στο Ρέθυμνο, 5 χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης και λίγες μέρες πριν τη νέα τουριστική περίοδο. Οι επιχειρηματίες ζητούν παράταση του τρέχοντος καθεστώτος, ενώ το Λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του ΚΑΣ.

Άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η εικόνα του Ενετικού Λιμανιού στο Ρέθυμνο κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Οι καταστηματάρχες ζητούν να παραμείνει η κατάσταση ως έχει με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλευρά της θάλασσας, ενώ το λιμενικό ταμείο ζητά να εφαρμοστεί η απόφαση του ΚΑΣ που προβλέπει το αντίστροφο. Αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει, είναι να τοποθετηθεί κάποιο κιγκλίδωμα ασφαλείας, όπως θα το προβλέπει η εφορεία αρχαιοτήτων.

Στα θετικά πεπραγμένα συγκαταλέγονται δύο γεγονότα: Η απομάκρυνση του περιπτέρου που υποβάθμιζε αισθητικά την περιοχή, όπως και των τουριστικών ενδιαφερόντων πλοιαρίων τα οποία πια ελλιμενίζονται στη μαρίνα.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3 αιτήματα στο Λιμενικό Ταμείο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο ενετικό λιμάνι για την νέα τουριστική περίοδο, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για πολλαπλά πρόστιμα από εφορεία αρχαιοτήτων, λιμεναρχείο. κτηματική υπηρεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ