ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σεμινάριο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων DPO από τη GRANT

0

Ο νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός για την Προστασία Γενικών Δεδομένων (GDPR) ψηφίστηκε στις 27 Απριλίου 2016 και τίθεται σε ισχύ τον Μάιο του 2018. Ο Κανονισμός αντικαθιστά την Οδηγία 95/46/EC και το ν. 2472/1997 που ρυθμίζει τα σχετικά ζητήματα και που ίσχυε μέχρι σήμερα και έχει ως σκοπό την εναρμόνιση του νομικού πλαισίου για την προστασία της ιδιωτικότητας των δεδομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όλες οι εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτόν μέχρι τις 25 Μαϊου 2018.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η Πρακτική Εφαρμογή του Κανονισμού. Η απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών για τον DPΟ. Πιο αναλυτικά οι συμμετέχοντες αναμένεται να κατανοήσουν βασικές αρχές της προστασίας δεδομένων και να λειτουργούν ως DPO σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και με τους κανόνες επαγγελματικού ήθους, εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Επαγγελματικές Ομάδες: Επιχειρηματίες,   Διοικητικά Στελέχη, Στελέχη Πληροφορικής & Επικοινωνιών ,Λογιστές, Δικηγόρους κ.α. με σχετική εμπειρία σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και νομικά θέματα προστασίας δεδομένων, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον τρόπο εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα και επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση πάνω στα θέματα προστασίας δεδομένων φυσικών προσώπων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Παπαντωνόπουλος Νικόλαος,

Δικηγόρος, Υπ. Δρ. ΔΠΘ CDPO/TUVAustria

Ο Νίκος Παπαντωνόπουλος είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρίας Rhetor, πιστοποιημένος DPO από την TUVAustria και υποψήφιος διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τομέα της ποινικής προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Κύριο αντικείμενο ενασχόλησης του είναι η υπεράσπιση οικονομικών εγκλημάτων και η παροχή νομικών συμβουλών σχετικά με τη νομοθεσία για τη προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Σάββατο 28 Απριλίου15.00-21.00  &  Κυριακή 29 Απριλίου09.00-15.00

Δηλώσεις Συμμετοχών: 2831035588 & info@grant.edu.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ