ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, εντυπωσίασαν οι δράσεις με θέμα τις “Μάσκες”

0

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δράσεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου με θέμα τις “Μάσκες”,  στο πλαίσιο του προγράμματος, “στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα”.

Στις  10, 16, 23,24 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν βιωματικά σεμινάρια για παιδιά και σχολικές τάξεις Δημοτικού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποίησαν οι εμψυχώτριες-εθελόντριές μας, φοιτήτριες του ΠΤΔΕ, Π.Κ.,  Κατερίνα Χεγκάζι, Κατερίνα Φουντοραδάκη, Μανωλία Φράγκου, Αγάπη Γιαννικάκη, Σοφία Ταράτσα, Σοφία Φωτεινίδη, Αλεξάνδρα Φλεβάρη, Δήμητρα Καλαίτζάκη & Κάλλια Χρηστάκη με την επίβλεψη και καθοδήγηση της διδάσκουσας Θεοδοσίας Μιχελακάκη, ΕΔΙΠ του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι φοιτήτριες εθελόντριες πρόσφεραν στα παιδιά  δημιουργικά,  βιωματικά, διδακτικά εργαστήρια, με εμπνευσμένο και πρωτότυπο τρόπο .

Δημιούργησαν  ένα θεατρικό δρώμενο, συνδέοντας όλες τις εποχές και το ρόλο που έπαιξε η μάσκα σε αυτές.

Ξεκίνησαν,  με βιωματικό  τρόπο,  από το ρόλο της μάσκας στις πρωτόγονες φυλές,  πέρασαν   στο ρόλο της μάσκας  στο  θέατρο της  αρχαίας Ελλάδας, ταξίδεψαν στη Βενετία και στην ιστορία των Βενετσιάνικων μασκών. Τέλος, έφτασαν  στην σύγχρονη τέχνη  του κυβισμού και παρουσίασαν καλλιτέχνες που είχαν εμπνευστεί από τις  πρωτόγονες και αρχαίες ελληνικές μάσκες, προκαλώντας και προσκαλώντας τα παιδιά να δημιουργήσουν με τη σειρά τους τη δική του μάσκα το καθένα.

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! 

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ και αυτή την ευχαρίστηση τους την έκφρασαν και με τον χορό που έστησαν όλα μαζί, φορώντας  και τις μάσκες τους.

Ευχαριστούμε την κ Θεοδοσία Μιχελακάκη για την εθελοντική προσφορά της ίδιας και της ομάδας των φοιτητριών της, για τις υπέροχες και πρωτότυπες δράσεις που πρόσφεραν στα παιδιά,  στο  πλαίσιο του προγράμματος, ” στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα,.”, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών Ελλάδας,  με υπεύθυνη σχεδιασμού προγραμμάτων την κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου.

Η Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου εκφράζει την ικανοποίηση της και  για την υψηλή ποιότητα  των  θεματικών  δράσεων, που  η Εθνική Βιβλιοθήκη προτείνει και η δική μας βιβλιοθήκη υλοποιεί, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς , τις σχολικές και τις πανεπιστημιακές μονάδες, καθώς  και με τους εθελοντές της.

Οι θεματικές δράσεις  συνεχίζονται  τον Μάρτιο με θέμα την “Ποίηση”, τον Απρίλιο με την “Τέχνη”, και  το Μάιο με ένα   “Αφιέρωμα  στην Ευρώπη”.

Τα προγράμματα  απευθύνονται σε παιδιά του δημοτικού, κυρίως στις ηλικίες από οκτώ έως δώδεκα ετών.

Με προεγγραφή στο τηλέφωνο: 28310 29215

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ