ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Δημάρχου κ. Ταταράκη με Υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθού και Γεν. Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε για θέματα οδικού δικτύου

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη με τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε με θέμα την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ. Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ (650.000 ευρώ από πόρους Δήμου) αφορά διαπλάτυνση του δρόμου από διασταύρωση Κοξαρές μέχρι την είσοδο του οικισμού κατά 2,5 μέτρα με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και διαπλάτυνση της υφιστάμενης γέφυρας αλλά και νέο ασφαλτοτάπητα συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων σε τμήματα των οδών Κοξαρέ-Λευκόγεια -Πλακιά, Ασώματος- Μαριού- Μύρθιος και Σελλιά-Πλακιά.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα είχαμε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τον Δήμο μας αφού ένα χρόνιο πρόβλημα και πάγιο αίτημα της περιοχή ικανοποιήθηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ΄ αρχήν τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό για  την άμεση ανταπόκριση του αφού μόλις μια βδομάδα πριν σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στο Ρέθυμνο με φορείς της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα -Σύλλογος Ξενοδόχων, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης- και την Αντιδήμαρχο Ελένη Βαρδάκη, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και φρόντισε προσωπικά να γίνει άμεσα η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Ο κ Ξανθός  έχει αποδείξει κατ΄ επανάληψη ότι αντιλαμβάνεται τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας όπως είναι το οδικό δίκτυο, και στηρίζει τα αιτήματα μας μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές επιδιώξεις.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε για την ικανοποίηση ενός ακόμα αιτήματος μας το οποίο αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και βελτιώνει την πρόσβαση των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της  περιοχής του Φοίνικα»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ