ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πωλείται το οικόπεδο της ένωσης στον Κουμπέ

0

Στην πώληση του οικοπέδου που κατέχει έως σήμερα στην παραλιακή ζώνη του Κουμπέ στην πόλη μας, είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου. Μάλιστα, στον σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε και έληξε την περασμένη Τετάρτη κατατέθηκε μια ικανοποιητική προσφορά για εξαγορά του οικοπέδου από μεγάλη τουριστική επιχείρηση της Κρήτης.

Πρόκειται για την ανώνυμη εταιρεία «Domes» που δραστηριοποιείται σε Χανιά και Ελούντα με μεγάλα, υπερπολυτελή ξενοδοχεία και προσφέρει για την εξαγορά του οικοπέδου ποσό 3.450.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Γιάννη Γλετζάκη, η προσφορά θεωρείται ιδιαίτερα προσοδοφόρα για την οργάνωση καθώς θα συμβάλει στην ελάφρυνση τους συνολικού χρέους που υπάρχει σήμερα σε τράπεζες και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί ενδελεχώς η προσφορά, θα γίνουν οι απαιτούμενες από ον νόμο ενέργειες για να διαπιστωθεί το αξιόπιστο των δικαιολογητικών και η ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στην εξαγορά και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να μπουν οι σχετικές υπογραφές.

Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία αυτή να προγραμματίζει την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στο οικόπεδο αυτό, με την λειτουργία 80 δωματίων και άλλες λειτουργίες αναψυχής για τους «πλούσιους» πελάτες, στους οποίους θα απευθύνεται.

Να υπενθυμίσουμε, πως για το οικόπεδο αυτό είχε γίνει πολύς λόγος στο παρελθόν λόγο του βιομηχανικού φουγάρου που υπάρχει εκεί και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Είναι επίσης το ίδιο που για πολλά χρόνια γινόταν συζήτηση για εξαγορά από το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου και μεταφορά εκεί του τοπικού σταθμού λεωφορείων, διαδικασία, που φαίνεται πως ναυάγησε οριστικά.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία η εξαγορά του οικοπέδου από την «Domes Α.Ε.» είναι απολύτως βεβαία και μένει το γραφειοκρατικό της υπόθεσης. Την ίδια στιγμή για την διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, ζητούμενο παραμένει να εξασφαλίσει μέρος του ποσού για να καταβληθεί έναντι του χρέους της στο προσωπικό καθώς οι παράλληλες οφειλές στα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν πιεστικά προς την οργάνωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ