ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Έως 2.350 ευρώ στο νέο πρόγραμμα αντιχαλαζικών

0

Από τις 17 Απριλίου και για δύο ολόκληρους µήνες θα µπορούν να καταθέτουν αιτήσεις οι ενδιαφερόµενοι παραγωγοί που επιθυµούν να ενταχθούν στο Μέτρου 5.1 των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά την επιδότηση για την εγκατάσταση συστηµάτων πρόληψης ζηµιών (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά και αντιβρόχινα δίκτυα) που µέχρι σήµερα επιδοτούσε ο ΕΛΓΑ.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στην Agrenda ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεµπές προσθέτοντας ότι στην πρόσκληση του προγράµµατος - την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά, πριν την δηµοσίευσή της η εφηµερίδα Agrenda - η διαφορά µε τα αντίστοιχα προγράµµατα του παρελθόντος είναι ότι η επιδότηση από το 60% τώρα θα φτάνει έως το 80% για τους µεµονωµένους αγρότες και στο 100% για τα συλλογικά σχήµατα. Επίσης, ο ανώτατος επιλέξιµος προϋπολογισµός ανά παραγωγό θα ανέρχεται έως τις 100.000 ευρώ, ενώ ανά συλλογικό σχήµα έως 1.000.000 ευρώ.

Το υποµέτρο 5.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην άµβλυνση επιπτώσεων πιθανών φυσικών καταστροφών, αντίξοων κλιµατικών συνθηκών και καταστροφικών συµβάντων» µε συνολικό κονδύλι 12,5 εκατ. ευρώ αφορά τις εξής καλλιέργειες και καλυπτόµενες επενδύσεις:

α) Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό, σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

β) Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες µηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αµπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αµπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αµιγής.

γ) Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αµπέλου

δ) Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αµπέλου.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα δικαιούχοι του µέτρου θα είναι όσοι έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας (και δεν υπερβαίνουν τα 61 έτη), είναι ενεργοί γεωργοί, ασφαλιστικά και φορολογικά ενήµεροι.

Bρείτε εδώ το σχετικό τετρασέλιδο φάκελο

[pdf-embedder url="/wp-content/uploads/2018/04/energitiki-prostasia.pdf" title="energitiki prostasia"]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ