ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γέμισε Κρητικούς το ΚΑΤ για το παλικάρι που ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικό

0

«Κύμα» συμπαράστασης από την Κρήτη που φθάνει έως την Αθήνα για τον 24χρονο Κρητικό λαουτιέρη, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ τα τελευταία 24ώρα αφού στην προσπάθεια του να ανάψει βεγγαλικό το Πάσχα σε χωριό του Ρεθύμνου, τραυματίστηκε βαρύτατα στο χέρι και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του από την Κρήτη στην Αθήνα.

Το ΚΑΤ έχει γεμίσει Κρητικούς, και εκτός από την οικογένεια του βρίσκονται και αρκετοί φίλοι του αναμένοντας με αγωνία τα νέα από τους γιατρούς και έχοντας προηγηθεί ήδη μια χειρουργική επέμβαση στο δεξί του χέρι.

«Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά αν και επρόκειτο για ακόμη μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί στην Κρήτη καλά έκριναν ότι ο τραυματίας με τον βαρύτατο ακρωτηριαστικό τραυματισμό του δεξιού του χεριού με ελλείμματα δέρματος οστών, αγγείων, νεύρων κλπ., έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο», ανέφερε στο neakriti.gr o διευθυντής του τμήματος Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του ΚΑΤ κ.Σπυρίδωνος.

Ο στόχος των γιατρών στο ΚΑΤ

Ο 24χρονος λαουτιέρης βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη από την Κρήτη στο ΚΑΤ Αθηνών στην αίθουσα χειρουργείου όπου οι γιατροί έδωσαν τιτάνια μάχη μετά τον ακρωτηριαστικό τραυματισμό του. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το χέρι του –παρά το σοβαρό τραυματισμό- να είναι λειτουργικό και να συνεχίσει τη ζωή του.

«Στόχος μας είναι το χέρι να είναι λειτουργικό. Θα απαιτηθεί χρόνος όμωςκαι νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς και το ευχάριστο για εμάς θα είναι να υπάρξει ακόμη περισσότερη βελτίωση, γεγονός που το θεωρώ πολύ πιθανό», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρίδωνος.

Η λεπτή επέμβαση έγινε ανήμερα Δευτέρας του Πάσχα με τους χειρουργούς του ΚΑΤ να βρίσκονται στο πλευρό του ασθενούς και να παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της υγείας του. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ.Σπυρίδωνος δεν αποκλείεται να απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις στο μέλλον ώστε ο τραυματίας να μπορέσει να κινήσει όσο καλύτερα γίνεται το χέρι του.

Αγωνία για τον 24χρονο που ασχολείται με το λαούτο

Με δεδομένο ότι ο 24χρονος είναι υδραυλικός στο επάγγελμα και ασχολείται και με το λαούτο η αγωνία κορυφώνεται για τον ίδιο καθώς έχει απόλυτη ανάγκη τα χέρια του για τη δουλειά του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ