ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Οι εκλογές στην Τουρκία θα οδηγήσουν σε νέο κύμα προκλήσεων»

0

Την εκτίμηση ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα προκλήσεων εξέφρασε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σε πολιτική εκδήλωση για τις τρέχουσα πολιτικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκε στη Λειβαδιά με πρωτοβουλία του πρώην Βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καράμπελα.

«Για τις επόμενες εβδομήντα ημέρες μέχρι τις εκλογές, ο πολιτικός διάλογος στην Τουρκία θα χαρακτηριστεί από πόλωση και ένταση που θα αφορά και τα εθνικά μας ζητήματα. Θα δημιουργηθεί ένα  λεκτικό και πολιτικό σπιράλ έντασης που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας» υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση την οποία τίμησε με τη παρουσία της η σύζυγος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε για ακόμη μια φορά πως η καμπή στην οποία βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις  καθιστούν περισσότερο από ποτέ επιτακτική την ανάγκη για την χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να ξεφύγει από τη σύγχυση, την αμηχανία, την έλλειψη ενιαίου κέντρου αποφάσεων, τη δυσαρμονία Μαξίμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο που να περιγράφει με ένα ενιαίο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά», σημείωσε.

Τόνισε ακόμη πως aνεξαρτήτως της αλλαγής στάσης της Άγκυρας, η Κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διαρκή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Έχει σημασία, τόνισε να μη δίνουμε ανόητες αφορμές με εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες  καθότι εφεξής  η Άγκυρα θα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να δηλώνει την ικανότητά της να κλιμακώνει την ένταση».

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό ο Βουλευτής Ρεθύμνου επισήμανε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να απαντήσει τι έχει συζητήσει και σε τι έχει συμφωνήσει με την άλλη πλευρά.

«Δυστυχώς το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιλέξει τη διγλωσσία, επενδύοντας σε ένα έλλειμμα ενημέρωσης και μια μυστική διπλωματία. Καλούμε την Κυβέρνηση να μιμηθεί το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρα Μπακογιάννη οι οποίοι το 2008 διασφάλισαν την εθνική ομοψυχία και εξασφάλισαν μια διακομματική συναίνεση γύρω από τη στρατηγική που ακολούθησε η χώρα μας στο Μακεδονικό. θα θυμάστε ότι τότε, ούτε συλλαλητήρια είχαμε ούτε το μικροκομματικό χαρακτήρα της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουμε σήμερα» σημείωσε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ