ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δράση καλλωπισμού κοινοχρήστων χώρων στο Γαράζο Μυλοποτάμου

0

Ο Κλάδος Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Κρήτης, μαζί με: την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το Δήμο Μυλοποτάμου και το Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου, διοργανώνουν δράση Καλλωπισμού κοινοχρήστων χώρων, την Κυριακή 29/04/2018 στις 11:00 το πρωί, στο Γαράζο Μυλοποτάμου Ρεθύμνης.

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του "Lets Do It Greece, Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας. Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Οι ηλικίας 11-14 χρονών Πρόσκοποι και τα στελέχη της Δυτικής Κρήτης, μαζί με όσους εθελοντικά προσέλθουν, θα συμβάλλουν στον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων, της παιδικής χαράς, και θα πραγματοποιήσουν βελτιώσεις φύτευσης πράσινου στο χωρίου του Γαράζου.

Οι έφηβοι Πρόσκοποι, μαζί με τα ενήλικα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη τους, θα βρίσκονται στην περιοχή του Γαράζου, από την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 28 Απριλίου) συμμετέχοντας στην ετήσια συνάντηση ενωμοτιών Δυτικής Κρήτης. Εκεί στην ύπαιθρο, θα οργανώσουν μόνοι τους μέρη του προγράμματος, την διαμονή τους σε σκηνές αλλά και το μαγείρεμα του φαγητού τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να παίξουν, με 130 τουλάχιστον Προσκόπους από τα Χανιά και το Ρέθυμνο γνωρίζοντας την πλούσια πολιτιστική αξία της περιοχής. Η δράση αυτή συνδράμει σωρευτικά στη αποστολή του Προσκοπισμού, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν βιώματα και εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την αυτενέργεια, την ικανότητα προσαρμογής σε ομαδική συνεργασία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και δυνατών, μακριά από οθόνες, tablet και κινητά τηλέφωνα για δύο ημέρες.

«Άφησε το ίχνος σου». Οι Πρόσκοποι συμβάλλουμε στην διαπαιδαγώγηση των νέων ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι πολίτες. Τους βοηθάμε να γίνουν ικανοί να ξεχωρίζουν το αυθεντικό από το ψεύτικο, το βαθύ από το επιφανειακό, το αιτιολογημένο από το αβάσιμο, αναπτύσσοντας τις γνώσεις και την ευφυΐα τους με την άσκηση «κριτικής δημιουργικής σκέψης». "Μην ακολουθείς το μονοπάτι για να πας εκεί όπου μπορεί να σε οδηγήσει. Αντίθετα, πήγαινε από εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου”  Ralph W. Emerson.

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας να συμμετάσχουμε εθελοντικά και εφέτος στην δράση "Lets Do It Greece, Γίνε η αλλαγή που περιμένεις, Άφησε το ίχνος σου" παρέα με τους Προσκόπους και τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Από την

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Κρήτης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ