ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κακοποίηση των νεκρών μέσα από την παραπληροφόρηση

0

Μία εβδομάδα μετά την απώλεια του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου και τα ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχουν πάψει να σχολιάζουν την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 ποικιλοτρόπως.

Η κακοποίηση στην πληροφόρηση της πτώσης του μαχητικού και της μνήμης του άτυχου Σμηναγού από δήθεν υπερπατριώτες ή απάτριδες που έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το αεροσκάφος παρεμβλήθηκε από Τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών, βλήθηκε από πύραυλο που εκτόξευσε Τουρκικό Υποβρύχιο, δεν είχε γίνει καλή συντήρηση στο αεροσκάφος ή ότι υπάρχει συγκάλυψη από την Κυβέρνηση γιατί δεν ανέφεραν άμεσα τους λόγους πτώσης κλπ. Υπήρξαν και κάποιοι που υποστήριξαν ότι η οικογένεια του θα έμενε χωρίς οικονομική και ηθική συμπαράσταση από την Ελληνική Πολιτεία, ενώ άλλοι ζητούσαν να μην δοθεί αποζημίωση στην οικογένεια του.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους θα πρέπει να αναφέρω ότι σε κάθε αεροσκάφος υπάρχουν 5 όργανα πτήσεως αναλογικά που δεν επηρεάζονται από ηλεκτρονικές παρεμβολές ακόμα και εάν όλα τα υπόλοιπα συστήματα είναι τελευταίας γενιάς (glass cockpit): 1.Βαρομετρικό υψόμετρο, 2.Ενδείκτης ανόδου/καθόδου, 3. Ενδείκτης ταχύτητας, 4.Μαγνητική πυξίδα, και 5.Αναλογικό ρολόι/χρονόμετρο. Για τα αίτια του ατυχήματος υπάρχει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα κάνει διερεύνηση για το «Μείζον αεροπορικό Ατύχημα» και θα βγάλει τα συμπεράσματα αφού εξετάσει τον καταγραφέα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Δεν είναι εξέταση ούρων! Η ταπεινή μου άποψη είναι  ότι λόγω της χαμηλής νέφωσης και θολούρας που επικρατούσε στην περιοχή σε συνδυασμό με πιθανή αντίδραση/ανακοπή σε χαμηλό ύψος 300 ποδιών (70 μ) ή πιθανή εισροή πουλιών στον κινητήρα ή μηχανική βλάβη σε σύστημα του αεροσκάφους προκάλεσαν την πτώση του, ενώ ο 2ος πιλότος του σχηματισμού πρόλαβε και αντέδρασε. Να σημειωθεί ότι ο αεροδιάδρομος της Σκύρου είναι στο επίπεδο της θάλασσας.

Όσο αφορά την οικογένεια του, η Ελληνική Βουλή υιοθετώντας τα παιδιά του θα τα χρηματοδοτεί με 17.000 ευρώ ετησίως μέχρι το πέρας των σπουδών τους (25 ετών) και η σύζυγός του θα παίρνει την δικαιούμενη σύνταξη χωρίς περικοπές (το 70% των 1300 ευρώ μισθού). Επίσης έχουν την δυνατότητα αποκατάστασης στο δημόσιο δύο μέλη της οικογενείας (αντί ενός, με πρόσφατη Υπουργική απόφαση).    Όμως αυτό που με προβληματίζει είναι η καπήλευση του θανάτου του πιλότου αλλά και του κάθε ιπταμένου που καθημερινά πολεμάει για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, τη δημοκρατία και την ελευθερία εκείνων που εκφράζονται γι’ αυτούς ασυνείδητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ