ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη μαγνήτισε τον Αμερικανό Πρέσβη και Τουριστικούς Πράκτορες των ΗΠΑ στο συνέδριο τους στην Αθήνα

0

Το ενδιαφέρον του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Παϊάτ προσέλκυσε η Κρήτη στο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο συνέδριο, επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο όπου βρισκόταν τα προϊόντα και το πληροφοριακό υλικό της Κρήτης, είχε αναλυτική ενημέρωση για το νησί και συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Δημήτρη Μιχελογιάννη για την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης και τις προοπτικές που υπάρχουν για την αύξηση της παρουσίας αμερικανών τουριστών στην Κρήτη.

Η Κρήτη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, στο τριήμερο συνέδριο (14-17 Απριλίου 2018) των Αμερικανών τουριστικών Πρακτόρων (ASTA). Μέσα από τις δράσεις που εξελίχθηκαν, παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το νησί, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση στην αμερικανική αγορά, αφού αποτελεί ένα ξεχωριστό και ασφαλή τουριστικό προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Κρήτη μπορεί να διασυνδεθεί με την πορεία των αμερικανών επισκεπτών στα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αλλά και την Αθήνα, επειδή η ιστορία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον του νησιού προκαλούν το αυξημένο ενδιαφέρον των αμερικανών τουριστών», δήλωσε ο κ. Μιχελογιάννης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, μιλώντας στην ολομέλεια του συνεδρίου, προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση του νησιού με τη χρήση εποπτικών μέσων. Παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού, στοιχεία που προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων.

«Μας ενδιαφέρει παρά πολύ η συγκεκριμένη αγορά καθώς θεωρούμε ότι έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης. Η φετινή παρουσία μας έρχεται σε συνέχεια της περυσινής διοργάνωσης δράσης προβολής στη Νέα Υόρκη καθώς και της συμμετοχής μας στην φετινή έκθεση για τον τουρισμό των New York Times», ανέφερε ο κ. Μιχελογιάννης.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων που έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, λειτούργησε εκθεσιακό περίπτερο της Κρήτης, υπό την εποπτεία του Προϊσταμένου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκου Αλεξάκη, προσφέροντας παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής και ενημερωτικό υλικό ενώ υπήρξε προβολή των βίντεο της Κρήτης μέσα από τις γιγαντοοθόνες της διοργάνωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή είχαν οι ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ