ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κάτι κινείται με την κινητικότητα στο Δημόσιο

0

Αυξημένο ενδιαφέρον για τον πρώτο κύκλο κινητικότητας του 2018 καταγράφεται τις τρείς πρώτες ημέρες της ανάρτησης των θέσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από την περασμένη Παρασκευή που αναρτήθηκαν οι 1.117 διαθέσιμες θέσεις προς μετάταξη και απόσπαση , 3.839 μοναδικοί χρήστες έχουν πλοηγηθεί στην εφαρμογή της κινητικότητας. Οι αιτήσεις για τις θέσεις άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, την ίδια ημέρα κατατέθηκαν 106 αιτήσεις για 383 θέσεις ενώ είχαν αποθηκευθεί προσωρινά επιπλέον 107 αιτήσεις.

Επί του παρόντος, στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται το υπουργείο Εργασίας και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς εχουν κατατεθεί αιτήσεις για 86 και 83 θέσεις, αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων , στις προτιμήσεις των υπαλλήλων συγκαταλέγονται ο Δημος Κέρκυρας που έχει δεχθεί αιτήσεις για 26 θέσεις , το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εχει δεχθεί αιτήσεις για 40 θέσεις, η ΕΛ.ΑΣ για 15 θέσεις, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για 24 θέσεις, το υπουργείο Ναυτιλίας για 27 θέσεις, και το υπουργείο Οικονομίας για 29 θέσεις.

Πέραν των δημοσίων υπαλλήλων πάντως, ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το 2018 συγκέντρωσε αυξημένο ενδιαφέρον και από φορείς και υπουργεία που προστέθηκαν στην λίστα των συμμετεχόντων στην διαδικασία, ενώ το παρόν έδωσαν και κάποιοι ΟΤΑ ( σ.σ. οι οποίοι απουσιάζαν από τον πρώτο κύκλο της κινητικότητας του 2017) αλλά και κάποια υπουργεία που είχαν μείνει “ εκτός” καθώς δεν είχαν καταρτίσει νέα οργανογράμματα.

Για τον πρώτο κύκλο του 2018, η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας ενέκρινε 785 θέσεις προς μετάταξη και 332 θέσεις προς απόσπαση οι οποίες θα παραμείνουν αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και τις αρχές Μαίου, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Τα αιτήματα αναμένεται να αξιολογηθούν μέχρι και τις αρχές Ιουνίου , ενώ εν συνεχεία θα υλοποιηθούν οι μετακινήσεις.

Εντωμεταξύ, για την επιτάχυνση των διαδικασιών και προκειμένου να μην εμφανισθούν φαινόμενα “συνωστισμού” με διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίστηκε οτι ένας υπάλληλος που θέλει να μεταταχθεί ή να αποσπαστεί σε κάποια υπηρεσία μπορείς να διεκδικήσει όσες θέσεις θέλει αλλάαυτές θα πρέπει να αφορούν σε τρείς φορείς συνολικά κατ’ ανώτατο όριο.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2017

Εντωμεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο πρώτος κύκλος κινητικότητας του 2017 καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαίου. Η κύρια αιτία των καθυστερήσεων είναι , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι φορείς προέλευσηςμέχρι τώρα δεν απαντούσαν στο αν πληρούν τις προυποθέσεις για την αποδέσμευση του υπαλλήλου και ιδιαίτερα εάν καλύπτουν το 50% των αναγκών τους σε προσωπικό. Η συγκεκριμένη προυπόθεση τέθηκε προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις υποστελέχωσης υπηρεσιών.

Στην τελευταία συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της τροικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις. Προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης κατέθεσε τροπολογία πουαντιμετωπίζει τα “γραφειοκρατικά” ζητήματα που ανέκυψαν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ