ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μπελάδες για καλλιεργητή κλωστικής κάνναβης

0

Σε μπελάδες έβαλε η καλλιέργεια βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης και η μεταφορά προϊόντων από κάνναβη έναν Χανιώτη παραγωγό. Πρόκειται για το ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Kannabio”, Σεραφείμ Κανδύλα ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

O κ. Κανδύλας, όπως ο ίδιος μας είπε, είχε πάει στον Βόλο όπου είναι η έδρα της εταιρείας “Kannabio” και φεύγοντας πήρε μαζί του, μεταξύ άλλων, μισό κιλό αλεύρι και τρία σαπούνια στα οποία είχε προστεθεί αιθέριο έλαιο κάνναβης (kannavi sativa).

Οταν έφτασε το πλοίο της γραμμής στη Σούδα, ο σκύλος του Λιμενικού μύρισε την κάνναβη μέσα στη βαλίτσα και ο κ. Κανδύλας συνελήφθη. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, οι λιμενικοί κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, προϊόντα όπως μακαρόνια για τα οποία χρησιμοποιήθηκε αλεύρι κάνναβης, κρέμα δέρματος με λάδι από σπόρους κάνναβης, και κλωστική κάνναβη από την καλλιέργεια που ο ίδιος είχε ξεκινήσει το 2016 στον Κουφό του Δήμου Πλατανιά.

Σε βάρος του, όπως μας είπε, ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση και ορίστηκε δικάσιμος για τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πρέπει επιτέλους τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης να ενημερώσουν το μεν πρώτο τους πολίτες, το δε δεύτερο τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές ότι πλέον επιτρέπεται η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα από το 2016 που υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, όταν ήδη μιλάμε ακόμα και για καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη».

Σημειώνεται ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΑΝΝΑΒΙΟ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016 αμέσως μόλις υπογράφηκε η ΚΥΑ που καθορίζει τους όρους για την καλλιέργεια της Κάνναβης Sativa L.

ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου ο 56χρονος συνελήφθη «για παράβαση του Ν.4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε έλεγχο μετά τον κατάπλου του πλοίου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στον χώρο συνοδευόμενων αποσκευών, εντοπίστηκαν «μία νάιλον συσκευασία με αλεύρι κάνναβης, μικτού βάρους 494,20 γραμμαρίων» και τρία σαπούνια κάνναβης. Σύμφωνα, πάντα, με το Λιμενικό, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 56χρονου όπου κατασχέθηκαν: μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστους ανθούς κάνναβης, μικτού βάρους 40,10 γραμμαρίων, ένα γυάλινο φιαλίδιο με ανθέλαιο των 30 ml, μία γυάλινη συσκευασία με κρέμα, μία νάιλον συσκευασία με ζυμαρικά, μικτού βάρους 268 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους 57,90 γραμμαρίων.

 

Χανιώτικα Νέα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ