ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πότε εξασθενούν οι άνεμοι - Έρχεται αποπνικτική ατμόσφαιρα με τη ζέστη

0

Με ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένες νεφώσεις ξύπνησαν οι κάτοικοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Κρήτης το πρωί του Σαββάτου.

Οι άνεμοι έχουν ένταση 5-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασίες κυμαίνονται από τους 16 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη μέχρι 20 η μέγιστη τιμή.

Αλλαγή του σκηνικού

Ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα αναμένεται εξασθένηση των ανέμων σε όλη την Κρήτη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο νομός Λασιθίου αφού οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση 6 μποφόρ στην ανατολική Κρήτη και το Καρπάθιο πέλαγος. Εξασθένηση των ανέμων και στα ανατολικά αναμένεται τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του meteo.gr κ. Σταύρο Ντάφη.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα και την Κυριακή με τη μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Άνοδος της θερμοκρασίας και δυσφορία

Από τις αρχές της εβδομάδας, δηλαδή Δευτέρα και Τρίτη, θα έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας δύο με τρεις βαθμούς επιπλέον, λόγω της εξασθένησης των ανέμων. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το θερμόμετρο στην Κρήτη θα «χτυπήσει κόκκινο» με τον υδράργυρο να «αγγίζει» τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Εκρηκτικός» ωστόσο εμφανίζεται ο συνδυασμός ζέστης με την άπνοια αφού από την Δευτέρα κιόλας η δυσφορία από την αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη. Ταυτόχρονα η ατμόσφαιρα θα γίνει αποπνικτική για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ανομβρία και την Άνοιξη

Ακόμα και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι ειδικοί παρατηρούν στα μετεωρολογικά συστήματα την παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας την οποία διέρχεται η Κρήτη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ντάφης «κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και ιδιαίτερα τον Μάιο καταγράφονται αυξημένες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα ορεινά της Κρήτης. Όμως φέτος δεν θα έχουμε παρόμοιο φαινόμενο τουλάχιστον για το επόμενο 15ήμερο».

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας:

Την ίδια ώρα δελτίο έκτακτων θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ για την Ιεράπετρα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων το Σάββατο στο Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος θα πνέουν άνεμοι Βόρειοι-Βοριοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

«Τα μέλη των συλλόγων ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων, των ναυταθλητικών ομίλων καθώς και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής , κυβερνήτες Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών παρακαλούνται όπως αναστείλουν τις δραστηριότητες τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και μέχρι βελτιώσεως των καιρικών συνθηκών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ