ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μέσα στη... μουτζούρα φάρος και ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου

0

Ένα ιστορικό κέντρο σημείο αναφοράς, μια αναγεννησιακή παλιά πόλη που μαγνητίζει τα βλέμματα - Κι όμως το στολίδι του Ρεθύμνου έχει αφεθεί στην υποβάθμιση και την παρακμή

Εικόνες που αποδίδουν τα χείριστα σε έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό. Δημοτική αρχή και φορείς τουρισμού κάνουν έκκληση για αλλαγή νοοτροπίας προτού είναι αργά...

Φορέσαμε τα καλά μας, ανοίξαμε και σας περιμένουμε; Μάλλον όχι... Αιγυπτιακός φάρος και ενετικό λιμάνι μέσα στη μουτζούρα.

Φορτέτζα με χόρτα στα τείχη και αυτοκίνητα μέχρι την είσοδο. Γραφικά στενά, πνίγονται από την αισθητική ρύπανση. Ένα στολίδι που θάμπωσε στην παρακμή, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου και τα μνημεία της. Ακόμα και η Μεγάλη Πόρτα στο κέντρο της πόλης, παραδομένη στην υποβάθμιση και την παρακμή.

Έκκληση απευθύνει ο υπεύθυνος καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, Στέλιος Σαμψών για άμεση ανταπόκριση των πολιτών που αντιλαμβάνονται περιστατικά αισθητικής και όχι μόνο ρύπανσης που πληγώνουν την εικόνα της πόλης.

Είναι θέμα νοοτροπίας και όχι μόνο αστυνόμευσης, αναφέρει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Στράτος Μπερέτης που τονίζει ότι η σημερινή άσχημη εικόνα, θα σημάνει τουριστικές περιόδους με αρνητικό πρόσημο στο μέλλον.

Όσο για την Φορτέτζα, κρύβεται πίσω από τα χόρτα στα τείχη της και τα αυτοκίνητα μέχρι την είσοδό της και ενώ υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες και αποφέρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του δήμου...

Στον αντίποδα, η περιοχή του ωδείου και της αίθουσας του Αγίου Φραγκίσκου που μετά της φροντίδας που έτυχαν με αναστήλωση και χρήση ως μουσειακή έκθεση αντίστοιχα, πλέον "αστράφτουν" σε σχέση με παλαιότερα με τη συνδρομή βέβαια και των... συστημάτων καταγραφής εικόνας των καταστημάτων της περιοχής.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ