ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προς διαγραφή ο Κώστας Πολοπετράκης από την δημοτική ομάδα «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή»

0

 

Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Πολοπετράκη από τη δημοτική Παράταξη «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή», αποφάσισε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μιχάλης Ανδρουλάκης, μετά την τοποθέτησή του πρώτου στην Ανοιχτή Εσπερίδα του  Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος Κρητών, την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Ο κ. Πολοπετράκης στην εσπερίδα ανέφερε: «Εκείνο το οποίο θα έρθει για τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση. Σκέπτομαι ότι θα πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το σύνταγμα σε σχετικά άρθρα. Πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή» κ. Μιχάλης Ανδρουλάκης ανέφερε για απόφασή του: «Η απόφαση μου δεν έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις που έχω με τον Κώστα τον Πολοπετράκη. Πολύ καιρό τώρα διαφοροποιείται σε επιμέρους ζητήματα, αλλά μετά από αυτήν την τοποθέτηση δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, από το να καταθέσω στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση, το  έγγραφο για την αποχώρηση του Κώστα του Πολοπετράκη  από το συνδυασμό μας».

Σε ερώτημα αν ο ίδιος ο κ. Πολοπετράκης  έχει ενημερωθεί,  ο κ Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του γιατί δεν χωρούσε περεταίρω συζήτηση, μετά τη δημόσια τοποθέτησή του την περασμένη εβδομάδα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Πολοπετράκη προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή» τόνισε: «Καλά έκανε ότι έκανε, αλλά βιάστηκε πολύ, χωρίς να υπάρχει λόγος. Εγώ δεν είπα να κληθεί η χούντα, εγώ είπα να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη για να κληθεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να λύσει το πρόβλημα, γιατί το πολιτικό σύστημα πρέπει ν’ απομονωθεί για μία διετία. Δεν αναφέρθηκα σε κινήσεις βίας αλλά σε δημοκρατικές διαδικασίες».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ