ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στους πιο προσφιλείς προορισμούς η Κρήτη για τους Αυστριακούς

0

Οι τρεις πλέον προσφιλείς τουριστικοί προορισμοί στις αεροπορικές πτήσεις από το Γκρατς, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αυστρίας, είναι η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως. Αυτό ανέφερε η διευθύντρια του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού ομίλου, TUI-Austria, Λίζα Βέντινγκ, κατά την παρουσίαση του θερινού προγράμματός του στο αεροδρόμιο του Γκρατς.

Συνολικά, ο όμιλος TUI-Austria, ο οποίος, όπως σημείωσε η κ. Βέντινγκ, δίνει το βάρος στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, προσφέρει από το Γκρατς 14 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς, έχοντας προσθέσει από εφέτος το καλοκαίρι ως νέο προορισμό στο θερινό πρόγραμμά του τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτήν τη στιγμή κορυφώνεται η φάση των κρατήσεων από το Γκρατς για το καλοκαίρι, με το 60% των δυνατοτήτων τής εταιρείας, η οποία έχει αυξήσει εφέτος κατά 44% τις προσφορές της, να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Από τις 14 εβδομαδιαίες πτήσεις του ομίλου από το Γκρατς προς ελληνικούς προορισμούς, τέσσερις κατευθύνονται προς την Κρήτη, από δύο είναι προς Ρόδο και Κω, ενώ από μία πτήση την εβδομάδα υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο.

Μόλις προχθές, η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten υπογράμμιζε σε σχετικό δημοσίευμά της πως η Ελλάδα είναι, προφανώς, για το καλοκαίρι «ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ' αριθμόν ένα προορισμός» για τους τουρίστες όχι μόνο από το Σάλτσμπουργκ αλλά και από όλη την Αυστρία, καθώς, όπως σημείωνε, η χώρα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών προορισμών.

Στις αεροπορικές πτήσεις από το Σάλτσμπουργκ, η Κρήτη είναι ο πλέον προσφιλής προορισμός, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, τη Χουργκάντα της Αιγύπτου, την Κω και τη Ρόδο, ενώ και γενικά σε ό,τι αφορά ολόκληρη την Αυστρία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, σαφώς μπροστά από την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιταλία, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται πλέον μπροστά από τη Μαγιόρκα στον κατάλογο των πλέον αγαπητών προορισμών των αεροπορικών ταξιδιών των κατοίκων του Σάλτσμπουργκ (σσ της πόλης και του ομόσπονδου κρατιδίου), αλλά είναι επίσης γεγονός πως συνολικά τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις των προτιμήσεων.

Σημειώνεται, ότι σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου τονίζουν, ήδη, από τις αρχές της χρονιάς, ότι «η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 45% σε σχέση με πέρυσι».

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, και για κάποιες χρονιές την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, καθώς φθάνουν στη χώρα κατά μέσο όρο 400.000 ετησίως. Ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,8 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ