ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στο πόδι οι παραγωγοί για την απεργία της ΠΝΟ

0

Χρεώνουν στην κυβέρνηση την αβεβαιότητα την οποία βιώνουν και την καλούν να δώσει λύση στο πρόβλημα τους.

Αναστάτωση και φόβος για το το θα φέρει η μεθαυριανή κινητοποίηση της ΠΝΟ επικρατεί στις περιοχές της Κρήτης που παράγουν πρώιμα κηπευτικά καθώς κανείς δεν ξέρει αν η απεργία θα κρατήσει μία μέρα ή περισσότερες.

Η παραγωγή πρώιμων κηπευτικών βρίσκεται στην κορύφωση της, και ήδη οι παραγωγοί κόβουν δυναμικά τα προϊόντα τους και σε εντατικό ρυθμό προκειμένου να προλάβουν τις παρενέργειες της κινητοποίησης.

« Καμιά απεργία της ΠΝΟ δεν κράτησε μια μέρα, γιατί να κρατήσει αυτή μόνο μία;» ,διερωτάται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μανόλης Μιχαλάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, εξήγησε πως οι αγρότες της Κρήτης με θερμοκηπιακές καλλιέργειες, έχουν δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο και κάλεσαν την ΠΝΟ σε κοινή συνάντηση, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να κάτσουν μαζί τους σ´ ένα τραπέζι.

Απόψε στις 8, αγρότες από Ιεράπετρα, Σητεία, Τυμπάκι και Χανιά θα κάνουν κατά τόπους συγκεντρώσεις όπου έχουν καλέσει εκτός από τους θιγόμενους αγρότες και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και φορέων για να ενημερώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και να αναζητήσουν τρόπους αντίδρασης.

Σε κάθε περίπτωση χρεώνουν στην κυβέρνηση την αβεβαιότητα την οποία βιώνουν και την καλούν να δώσει λύση στο πρόβλημα τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ