ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τη Δευτέρα στην Κρήτη ο υπουργός για το αεροδρόμιο

0

Στη 1:00 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας θα εγκαινιάσει ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, την ανανεωμένη πτέρυγα του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η επίσημη πρόσκληση των εγκαινίων απευθύνεται στους προσκεκλημένος με την επισήμανση ότι η τελετή έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, ενώ εκτός από τον Υπουργό, στην τελετή θα παρευρίσκονται ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Durfy A.G., καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος των καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. Γιώργος Βελέντζας. Εκτός από τη νέα πτέρυγα του αεροδρομίου, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Όπως έχει γράψει στο παρελθόν η «Π», ο υπουργός και το επιτελείο του έχουν στόχο να δώσουν δυναμικό χαρακτήρα στην όλη επίσκεψη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων καταφέρνει και προχωρά έργα, τα οποία δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες προηγούμενες κυβερνήσεις. Το γεγονός ότι το επιτελείο του υπουργού επιδιώκει το μέγιστο της προβολής και της επικοινωνιακής διαχείρισης της επίσκεψης αποδεικνύεται από το ότι η επίσκεψη Σπίρτζη στην Κρήτη έχει αναβληθεί πάρα πολλές φορές, σε μια προσπάθεια να αποσοβηθούν «κακοτοπιές».

Επειδή όμως, καμία περίοδος δεν φαίνεται να είναι ιδανική για κανέναν υπουργό, πόσω μάλλον για έναν υπουργό Υποδομών, ο Χρήστος Σπίρτζης θα έχει να αντιμετωπίσει και την οργή κατοίκων, ειδικά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Καστελλίου, που έχουν δηλώσει ότι είναι ανεπιθύμητος, μετά τις εξελίξεις και τις δικαστικές αποφάσεις για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γης. Γι’ αυτό άλλωστε και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο υπουργός θα αποφύγει μια επίσκεψη στο Καστέλλι, αν και πρόθεση της ομάδας του είναι ο Χρήστος Σπίρτζης να ανακοινώσει μεταξύ άλλων και το νέο διεθνές αεροδρόμιο.

Για την ακρίβεια, βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείου είναι η μέγιστη κεφαλαιοποίηση των όσων έχουν υλοποιηθεί στην Κρήτη, με αιχμή του δόρατος το ανακαινισμένο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, αλλά και την παράδοση των επτά χιλιομέτρων του Βόρειου οδικού άξονα, τα οποία αποτελούν απτές αποδείξεις ότι προχωρούν έργα. Στην ατζέντα των ανακοινώσεων του υπουργού εντάσσονται επίσης οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο νέος βόρειος οδικός άξονας, αλλά και μια σειρά αναπτυξιακών έργων για την Κρήτη.

Το επίσημο πρόγραμμα του υπουργού δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη κάθοδό του, αφού πρώτα έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς τα «στηρίγματα» του Υπουργού, αλλά και οι πιθανές «καυτές ζώνες» για να μην υπάρξει καμία αντίδραση σε μια επίσκεψη, που έχει στόχο να κάνει σημαία της το μότο «έργα για την Κρήτη παντού».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ