ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Το σχολείο της Κρήτης που δεν υποδέχεται πια μαθητές και δασκάλους

0

Το παλιό σχολείο στα Λακώνια δεν υποδέχεται πλέον μαθητές και δασκάλους...

Η αίθουσα διδασκαλίας του παλιού σχολείου είναι πλέον Μουσείο Σχολικής Ζωής.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακωνίων συγκέντρωναν σχολικούς θησαυρούς και μετά από χρόνια κατόρθωσαν να μετατρέψουν την άδεια αίθουσα διδασκαλίας σε Μουσείο Σχολικής Ζωής.

Έτσι το παλιό σχολείο καλωσορίζει πλέον όσους θέλουν να θυμηθούν ή να γνωρίσουν την ιστορία του παλιού σχολείου στα Λακώνια αλλά και την διαδρομή του στο χρόνο.

Μέσα από το ρεπορτάζ της Βούλας Νεονάκη στην εκπομπή «Ανδριανή» κάνουμε αναδρομή στο χρόνο. Θυμόμαστε αυστηρούς δασκάλους, ξύλινα θρανία, παλιά αναγνωστικά, πλάκες και κονδυλοφόρους.

Ο κ. Μανώλης Μαρνέλλος, Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Λακωνίων δείχνει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV την πλάκα, ένα ιδιότυπο «τετράδιο» της Δ’ τάξης, και περιγράφει πως από τη μία πλευρά μάθαιναν τα παιδιά να γράφουν τα γράμματα μέσα στο περιθώριο και από την άλλη είχε τετραγωνάκια μέσα στα οποία έκαναν πράξεις αριθμητικής.

«Αυτό το κτήριο ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο των Έξω Λακωνίων εδώ και πολλά χρόνια και είναι ένας χώρος ιδιαίτερα αγαπητός», αναφέρει ο κ. Μανώλης Κερούλης. «Όσα υπήρχαν εδώ πέρα όταν ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε αυτή την αίθουσα ήταν τα παλιά θρανία, οι παλιοί πίνακες, το παλιό τρίσποδο», συνέχισε δείχνοντας στην κάμερα τα αντικείμενα που κοσμούν τις σχολικές αίθουσες.

Ωστόσο, εμείς σταθήκαμε στο γεγονός πως ένας νέος άνθρωπος βάζει όλη του την αγάπη και το μεράκι προκειμένου να καταφέρει να διασώσει την ιστορία και την παράδοση των προγόνων του.

Δείτε το νοσταλγικό βίντεο που μας γυρνάει στα σχολικά χρόνια μιας άλλης εποχής:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ