ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο ποσοστό θέλει η ΝΔ στις ευρωεκλογές

0

Να πιάσει τουλάχιστον το ποσοστό που είχε στις Ευρωεκλογές του 2019 – δηλαδή το 33.12%  – θέλει η Νέα Δημοκρατία και στο πλαίσιο αυτό οι  κομματικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ. Στο γαλάζιο στρατόπεδο εστιάζουν στην κρισιμότητα της επερχόμενης αναμέτρησης για να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας χαλαρής ψήφου. «Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να κερδηθεί» τόνισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Επισήμως από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν βάζουν κάπου τον πήχη για την επικείμενη αναμέτρηση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλο Μαρινάκη πως «πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών».

Ωστόσο δεν αποτελεί μυστικό πως στο γαλάζιο στρατόπεδο  θέλουν να πετύχουν μια καλή επίδοση στις κάλπες της 9ης Ιουνίου  και στόχος είναι  οι πολίτες να επιβεβαιώσουν εκ νέου την καθαρή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό. Στην Πειραιώς θέλουν η «γαλάζια» επίδοση να είναι ανάλογη ή και καλύτερη του 2019, αλλά στην..  εξίσωση παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες.

Για παράδειγμα στη μάχη των εντυπώσεων έχει σημασία και η διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Παράλληλα στην εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων μετρά και το  ποσοστό, που θα λάβουν τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Νέας  Δημοκρατίας (με βάση τις  δημοσκοπήσεις όλα μαζί φαίνεται πως πιάνουν ένα ποσοστό που ξεπερνά το 15%).

Στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς υπάρχει ένας μαραθώνιος συσκέψεων και το επόμενο διάστημα  μεικτά κλιμάκια (μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και κομματικά στελέχη) θα οργώσουν τη χώρα για να συσπειρώσουν  τους αναποφάσιστους. Δώδεκα  κορυφαίοι υπουργοί έχουν πάρει «φύλλα πορείας»  και καλούνται να τρέξουν συγκεκριμένες περιφέρειες, ενώ στόχος είναι να κινητοποιηθούν και οι βουλευτές.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους βουλευτές και η αρχή έγινε με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας,  που εκλέγονται στα νησιά και την Στερεά Ελλάδα. Αυτό που τονίζεται είναι πως πρέπει οι βουλευτές να βγουν μπροστά και να προτάξουν  τη θετική ατζέντα της κυβέρνησης, εστιάζοντας τόσο στα όσα έχουν γίνει όσο και στα όσα θα γίνουν την επόμενη μέρα.

Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη

Ένα μπαράζ περιοδειών έχει ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην χώρα αλλά και στα θετικά μηνύματα από το πεδίο της οικονομίας. Μετά την επίσκεψή  του στην Μυτιλήνη την Παρασκευή (όπου μεταξύ άλλων παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου Λέσβου)  σήμερα μίλησε στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65.

Παράλληλα από την κυβέρνηση θέλουν να κλείσουν μέτωπα που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα οι αντιδράσεις που υπήρξαν για το νομοσχέδιο αναφορικά με την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε αντιδράσει η Εκκλησία, ενώ είναι δεδομένο πως επιδίωξη του Μαξίμου είναι να γεφυρωθεί η απόσταση που υπήρξε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή το Φεβρουάριο.

Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος σε δομές της  αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι. Χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος σε επίθεση κατά πολιτικών προσώπων με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως «η Εκκλησία  δεν εκδικείται. Αγαπάει αλλά δε φεύγει απ’ τη θέση της».

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ