ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα σε αυτούς που εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη

0

 Τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε φίλους του κυβερνώντος κόμματος στη Δροσιά Αττικής.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε με νόημα πως όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το κατά πόσον υπάρχει αντιπολίτευση με κοστολογημένη πρόταση και ζήτησε «να στείλουμε μήνυμα αγάπης, ενότητας, αλληλεγγύης» και «να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με πρόστυχο τρόπο εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα».

Νωρίτερα κοινά μηνύματα «στενής συνεργασίας» εξέπεμψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την κοινή επίσκεψή τους στον παιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία.

«Από τη Δευτέρα, εκ των πραγμάτων, και για δύο εβδομάδες θα σεβαστούμε το κλίμα των ημερών και θα πάμε όλες και όλοι μαζί να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Και με την ευκαιρία αυτή, και σας ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση στην άφιξή μου, αλλά ήμουν μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στο Δήλεσι, σε κάποιες πολύ σημαντικές δομές της Αρχιεπισκοπής, να στείλουμε κι ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

    «Και να στήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη, λες και κάποιοι είναι περισσότερο χριστιανοί από κάποιους άλλους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, τα οποία διχάζουν τους Έλληνες, ειδικά σε μία συγκυρία που πρέπει, παρά τις διαφορές μας, να είμαστε όλοι ενωμένοι».

«Μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε όμως ποτέ εχθροί. Ποτέ δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές οι οποίες ταιριάζουν σε μία δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Να τρέξουμε όλοι στην κάλπη»

Μιλώντας στη Δροσιά για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την κινητοποίηση των πολιτών για τις ευρωεκλογές λέγοντας:

«Θα συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει, με αποφασιστικότητα αλλά και με την απαραίτητη σεμνότητα. Και επιμένω σε αυτό, ξέρετε, διότι γνωρίζω πολύ καλά και το γνωρίζετε και εσείς, με ξέρετε πια αρκετά καλά, ότι ούτε θαύματα υπόσχομαι, ούτε πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη».

«Όμως έχουμε πετύχει πολλά αυτά τα πέντε χρόνια. Πραγματικά, η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει. Προβλήματα υπάρχουν, με πρώτο και μεγαλύτερο την ακρίβεια, αλλά αν η οικονομία μας δεν εξακολουθεί να πηγαίνει καλά, δεν θα έχουμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει άλλη μαγική λύση. Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα».

«Γι' αυτό και ζητώ και πάλι την κινητοποίησή σας. Παλιοί αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να σας ευχαριστήσω ξεχωριστά, αυτούς οι οποίοι δεν εγκαταλείψατε ποτέ την παράταξη και ήσασταν πάντα εκεί, στις καλές και στις δύσκολες μέρες».

    «Θα τρέξουμε όλοι μαζί σε αυτή την κάλπη. Έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ότι, σε αντίθεση με άλλες κάλπες, δεν έχουμε ούτε εθνικές εκλογές, ούτε περιφερειακές, ούτε δημοτικές. Αλλά πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι. Θέλω να σας ζητήσω να κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια» σημείωσε.

 

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ