ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας στο Ρέθυμνο

0

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού του έτους 2024.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 28. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

7:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου.

18:00 - Εσπερινός.

20:00 - Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 29. ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

7:00 - Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων.

18:00 - Μέγα Απόδειπνον.

20:00 - Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Περάματος Μυλοποτάμου.

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 30. ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

7:00 - Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις την Ιεράν Μονήν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης.

18:00 - Μέγα Απόδειπνον.

20:00 - Ακολουθία του Νυμφίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 1. ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

7:00 - Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Αναργύρων Περιβολίων Ρεθύμνης.

12:00 - Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Λουκά Νοσοκομείου Ρεθύμνης.

17:30 - Μικρόν Απόδειπνον - Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου.

20:00 - Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

ΜΑΪΟΥ 2. ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

7:30 - Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά πόλεως Ρεθύμνης.

19:00 - Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 3. ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

9:00 - Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης.

19:30 - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ήτοι του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

21:30 - Συνάντησις Επιταφίων της πόλεως Ρεθύμνης έμπροσθεν του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

ΜΑΪΟΥ 4. ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ

7:30 - Μέγας Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης.

23:00 - Κωδωνοκρουσία απάντων των Ιερών Ναών. Ακολουθία της Παννυχίδος.

24:00 - Η τελετή της Αναστάσεως της οποίας έπονται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 5. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

10:30 - Εναρκτήριος Αναστάσιμος Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Κυρίας των Αγγέλων πόλεως Ρεθύμνης.

10:45 - Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου έως τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, όπου θα τελεσθή ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας του  Εσπερινού θα ακολουθήση η ευλόγησις των πασχαλινών ωών εις το Μητροπολιτικόν Μέγαρον και η διανομή τους εις τους πιστούς.

19:00 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 6. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ.

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις την πανηγυρίζουσαν Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Αγίου Γεωργίου Αρσανίου.

19:00 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της οικογενείας Παλαφούτη.

ΜΑΪΟΥ 7. ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ.

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Ραφαήλ Σπηλίου Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 8. ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ.

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Κάτω Πόρου.

19:00 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις την πανηγυρίζουσαν Ιεράν Μονήν Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.

ΜΑΪΟΥ 9. ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις την πανηγυρίζουσαν Ιεράν Μονήν Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης.

19:00 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήση εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγής Αμνάτου.

ΜΑΪΟΥ 10. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ.

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων, μετά δε το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελέση Αγιασμόν και θα ευλογήση τα ποίμνια των κτηνοτρόφων της Ενορίας.

ΜΑΪΟΥ 11. ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ.

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν των Αγίων Πέντε Κανονικών Παρθένων Αργυρουπόλεως.

ΜΑΪΟΥ 12. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ (ΤΟΥ ΘΩΜΑ).

7:00 - Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ