ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιερό Προσκύνημα στις Μέλαμπες, γενέθλιο τόπο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων

0

Η  Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων και η Ενορία Μελάμπων γνωστοποιούν ότι την 28η Απριλίου 2024 ημέρα Κυριακή   - όπως και κάθε τελευταία Κυριακή κάθε μήνα όλου  του έτους  -  στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη Μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, θα τελεστεί στις Μέλαμπες  και στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων, Εσπερινός, Ιερή Παράκκληση, και ξενάγηση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

΄Ωρα 4.00 μ.μ. Συνάντηση και ξενάγηση εις τον κεντρικό Ιερό Ναό των Αγίων 4 Μαρτύρων στου Κλωνάρη, με επόμενους σταθμούς τον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, το Μουσείο Υφαντικής, το Κειμηλιαρχείο της Ενορίας.

΄Ωρα 5. 30 μ.μ  Εσπερινός  και Ιερή Παράκληση στο κτίσμα που υπήρχε η οικία του Μάρτυρα Γεωργίου και έχει αναπλαστεί σε Ιερό Παρεκκλήσιο.

΄Ωρα 6.30 μ.μ ξενάγηση στο Ιερό Προσευχητάριο, που ήταν οικία άλλου Μάρτυρα.

΄Ωρα 6.45.μ.μ. ξενάγηση στον Ιερό Ναό Παναγίας.

  Καλούνται οι φιλομάρτυρες πιστοί να προσέλθουν για απόδοση τιμής στους Αγίους του τόπου μας , και για  ευλογία.

Σημειώνεται ότι, έχοντας ως οδηγό  την ιδιαίτερη συμμετοχή, κατάνυξη και αποδοχή, που είχαν τα  προηγούμενα ιερά προσκυνήματα   στα βήματα των Αγίων 4 Μαρτύρων η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων και η Ενορία Μελάμπων,   πραγματοποιούν  την πνευματική αυτή περιήγηση, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους φιλομάρτυρας πιστούς, να καταθέσουν το σεβασμό και την αγάπη τους στους Αγίους Τέσσερεις Αθλοφόρους Μάρτυρας της Λάμπης , του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης .   

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου & Σφακίων

και την Ενορία Μελάμπων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ