ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανόλης Χνάρης: «Η σωρεία προβλημάτων για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι συνεχής»

0

Τις παθογένειες του συστήματος υγείας που επικρατούν στο Ρέθυμνο, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά με κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτησή του, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης.

Ο Μ. Χνάρης αναφέρει ότι η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό λόγω των συνεχών προκηρύξεων που αποβαίνουν άγονες, και των συνεπακόλουθων κενών που δημιουργούνται, έχει ως συνέπεια ακόμα και ολοκαίνουργιος ιατρικός εξοπλισμός να είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.

Ειδικότερα, τονίζει ότι αν και, πριν ένα περίπου χρόνο, παραδόθηκε στο νοσοκομειακό ίδρυμα της πόλης μας, ολοκαίνουργιος μαγνητικός τομογράφος, ο τελευταίος παραμένει αναγκαστικά σε αχρησία, κλεισμένος σε χώρο του υπογείου του νοσοκομείου, ελλείψει του κατάλληλου προσωπικού.

Συνοψίζοντας, επισημαίνει ότι: «Απόρροια της διαρκούς υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου μας συνέπεια της γενικότερης υποβάθμισης της υγείας στο νομό μας, είναι η αποστέρηση από τους ασθενείς, συμπολίτες μας και τουρίστες, της δυνατότητας πραγματοποίησης μίας άμεσης και έγκαιρης εξέτασης, με αποτέλεσμα για την εξυπηρέτησή τους είτε να εξαναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα μέρη του νησιού ή προς μεγαλύτερα αστικά κέντρα είτε να επισκέπτονται ιδιωτικές δομές υγείας  ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά».

Κατόπιν των ανωτέρω ο Βουλευτής Ρεθύμνης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καταστεί επιτέλους εφικτή η χρήση του μαγνητικού τομογράφου για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ