ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος σε διάφορες εκδηλώσεις

0

Το απόγευμα της Δευτέρας, 22ας Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος παρέστη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας της πόλεως Ρεθύμνης, στην ομιλία του ελλογιμ. κ. Χρήστου Λιονή, Ομοτίμου Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το σπουδαίο θέμα: «Ενσυναίσθηση και Συμπόνοια», στο πλαίσιο των ετησίων ομιλιών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά τον εκλεκτό ομιλητή, τον οποίο προσκάλεσε για να ομιλήσει με το ίδιο θέμα στους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, σε Γενική Ιερατική Σύναξη μετά τις Εορτές του Πάσχα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του νέου επιστήμονος και μεταπτυχιακού φοιτητού κ. Δημητρίου Παπαδάκη με τον τίτλο: «Και του πουλιού ο εσπρέσος», η οποία έλαβε χώρα στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΞΕΝΙΑ» της πόλεώς μας και κατά την οποία μίλησαν η κ. Ελένη Κωβαίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, κ. Θοδωρής Βίτσος-Αναστασίου και κ. Μανώλης Στριλιγκάς. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο και φέρελπι επιστήμονα κ. Δημήτριο Παπαδάκη και ευχήθηκε καλοτάξιδο το βιβλίο της ποιητικής του συλλογής και εις άλλα με καλό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος πέρασε από το Περίπτερο του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ», στην Πλατεία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στο πλαίσιο των Εορτών του Πάσχα, και συνεχάρη για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία, η οποία, για μία ακόμη χρονιά και λειτουργώντας για πρώτη φορά επί διήμερο, στέφθηκε με επιτυχία. Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει προς όλους τους ανθρώπους του τόπου μας τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη στο επί σειρά δεκαετιών επιτελούμενο έργο του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ