ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Job Shadowing στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου

0

Κατά το διάστημα από Δευτέρα 15 ως και Παρασκευή 19 Απριλίου, δυο εκπαιδευτικοί του CEPA Isora-Tenerife Sur, οι κυρίες  Laura Martin Estevez και Adriana Ramos, καθηγήτριες Αγγλικής και Ισπανικής γλώσσας στην εκπαίδευση ενηλίκων παρευρέθηκαν στο σχολείο μας μετά από αίτησή τους,  μέσω του προγράμματος Erasmus+, για την υλοποίηση Job Shadowing.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

  • Παρουσίαση του Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου (προφίλ σχολείου, προφίλ μαθητών, γραμματισμοί, Σχέδια Δράσης – Πρότζεκτ, Δράσεις - εκπαιδευτικές επισκέψεις) και του εκπαιδευτικού συστήματος της  Ελλάδας, με έμφαση στην εκπαίδευση ενηλίκων από τον Διευθυντή & την Υποδιευθύντρια του Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου.
  • Παρουσίαση του CEPA Isora-Tenerife Sur (προφίλ σχολείου ενηλίκων, προφίλ μαθητών, μαθήματα, δράσεις), ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα, εκπαίδευση ενηλίκων στην Τενερίφη, από τις Laura & Adriana
  • Παρακολούθηση Γραμματισμών του Σ.Δ.Ε Ρεθύμνου
  • Ιστορική  περιήγηση στην παλιά πόλη  που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Παλιάς Πόλης του Δήμου Ρεθύμνου.
  • Παρακολούθηση των Σχεδίων Δράσης – Πρότζεκτ του Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου

Οι φιλοξενούμενες εκπαιδευτικοί  παρακολούθησαν τη διδασκαλία στις τάξεις  παρατηρώντας τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται όσον αφορά τη συμπερίληψη της διαφορετικότητας στην εκπαιδευτική πράξη, την αξιοποίηση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία, τις μεθόδους και τις τεχνικές στην εκπαίδευση ενηλίκων, κ.α.

Το αποτέλεσμα του θετικού και δημιουργικού κλίματος αυτής της συνεργασίας ήταν η δρομολόγηση  περαιτέρω συνεργασίας των δύο σχολείων  με ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών την επόμενη σχολική χρονιά μέσω του προγράμματος Erasmus+.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ