ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου για την αναβολή της συζήτησης για το κληροδότημα Τρανταλίδη

0

Το μεγάλο θέμα της αντιμετώπισης των συσσωρευμένων προβλημάτων στην διαχείριση της περιουσίας  του ιδρύματος Τρανταλίδη, που η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στην ειδική συνεδρίαση ελέγχου της Δημοτικής Αρχής, δεν συζητήθηκε τελικά στο ΔΣ.

Η διοίκηση του δήμου, από την παραμονή, επικοινώνησε μαζί μας δηλώνοντας ότι ετοιμάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αλλά χρειάζεται μια αναβολή και μικρή πίστωση χρόνου.

Το αίτημα αναβολής στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις εκθέσεις των ελεγκτών. Ότι κανείς δεν ασχολούνταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την περιουσία του ιδρύματος. Εφτά χρόνια μετά την τελευταία έκθεση κόλαφο για τον δήμο, ακόμη δεν έχουν έτοιμο σχέδιο διαχείρισης. Επιβεβαιώνει την ορθότητα της πρωτοβουλίας μας να φέρουμε στην επιφάνεια το θέμα αυτό.  

Επειδή σκοπός μας δεν είναι να κερδίσουμε κάποιες εντυπώσεις αντιμετωπίζοντας μια απροετοίμαστη δημοτική αρχή. Είναι να αναστραφεί  επι τέλους η καταστροφική πορεία του κληροδοτήματος. Γι’ αυτό αποδεχθήκαμε το αίτημα της αναβολής που όμως δεν θα παραταθεί πέραν του Μαΐου. Οι δικές μας θέσεις είναι έτσι κι αλλιώς διατυπωμένες και δημοσιευμένες. Ελπίζουμε η διοίκηση του δήμου να κάνει το ίδιο. Να φέρει ένα σοβαρό και επεξεργασμένο σχέδιο και όχι κανένα γονατογράφημα ή ένα πυροτέχνημα εντυπωσιασμού.      Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συζήτησης, πριν το δημοτικό συμβούλιο, σκόπιμο είναι να συνεδριάσει και το ΔΣ του ιδρύματος, ώστε τα μέλη του να έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις σκέψεις τους για τα θεμελιώδη ζητήματα που το ταλαιπωρούν. Να συμβάλουν κι εκείνα στις αποφάσεις που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χαιρόμαστε γιατί με την παρέμβασή μας ήρθε στην επιφάνεια άλλη μια παθογένεια.  Αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση από την σκοπιά των λαϊκών αναγκών, που κάνει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, είναι ταυτόχρονα πολύ παραγωγική. Η αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής, που έχουν «κορώνα στο κεφάλι» οι άλλες παρατάξεις του ΔΣ, είναι καταλύτης για να δρομολογούνται επιμέρους μεν αλλά κρίσιμες λύσεις για τις ανάγκες του λαού και των δημοτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ