ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών για την κατάργηση του clawback

0

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης

Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε στις 29/04/2024 στηρίζει τους Εργαστηριακούς Ιατρούς του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις που αρχίζουν στις 08/05/2024 πανελλαδικά με αιτήματα:

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ CLAWBACK ΚΑΙ  REBATE που προκαλούν υφαρπαγή των εισοδημάτων τους και πληρωμή τους στο 30-40% των δεδουλευμένων τους.

-Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους Εργαστηριακούς ιατρούς.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες Εργαστηριακοί  ιατροί της χώρας είναι ένας βραχίονας του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού εκτελούν πάνω από το 90% των εξετάσεων στην ΠΦΥ. Ο ΕΟΠΥΥ  εφαρμόζοντας έναν κλειστό προϋπολογισμό, τους υποχρεώνει μέσω δύο μνημονιακών νόμων clawback και rebate να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οδηγώντας τους σε χρεοκοπία. Το κλείσιμο των εργαστηρίων θα σημάνει το τέλος των Εργαστηριακών ιατρών αλλά και της ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες. Χρειάζεται αγώνας  και σ΄ αυτόν τον αγώνα θέλουμε τους πολίτες μαζί μας.

Γιατί ο αγώνας αυτός γίνεται τόσο για την αξιοπρεπή επιβίωση των Εργαστηριακών ιατρών όσο και  για να εξακολουθήσουν να παρέχουν  ποιοτικές εργαστηριακές εξετάσεις  στους πολίτες.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ