ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 3ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, όπου ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο μήνυμα, προτρέποντας όλους να αγωνισθούμε εναντίον κάθε μορφής βίας, η οποία κατατρύχει τη ζωή και την καθημερινότητά μας, και να μιμηθούμε το Μεγάλο Εσταυρωμένο, ο Οποίος, από του Τάφου Του, εκπηγάζει Ζωή και Ανάσταση σε εκείνους που αληθινά πιστεύουν σε Αυτόν.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον «Μουσικό Καρπό» και τον κ. Αντώνιο Μαυράκη, καθώς και προς το όμιλο των μικρών παιδιών, οι οποίοι, στα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, έψαλαν τα Εγκώμια και απέδωσαν τον -ειδικώς για την επετειακή αυτή χρονιά της συμπληρώσεως 200 ετών από του μαρτυρίου των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων- γραφέντα και μελοποιηθέντα «Ύμνο των Τεσσάρων Μαρτύρων», δημιουργώντας συναισθήματα συγκίνησης και ενθουσιασμού στις εκατοντάδες των πιστών που κατέκλυσαν την ομώνυμη Πλατεία.

Ο Σεβασμιώτατος, με συγκίνηση και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους, τόνισε ότι οι Άγιοι Τέσσερεις Νεομάρτυρές μας σήκωσαν το σταυρό της μαρτυρικής τελειώσεώς τους και γι’ αυτό μαρτυρούν προς όλους την Ανάσταση.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης μετά της συζύγου του, ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης κ. Μιχάλης Σαρρής, καθώς και όλοι οι Πρόκριτοι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας του τόπου μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ