ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε σήμερα τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση Ηγουμενείου στο Μετόχι Αγίου Αντωνίου στο Βένι, Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ

0

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση Ηγουμενείου στο Μετόχι Αγίου Αντωνίου στο Βένι, Δήμου Αμαρίου», που χρηματοδοτείται με το ποσό  των 150.000 Ευρώ από πιστώσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση Ηγουμενείου στο Μετόχι Αγίου Αντωνίου στο Βένι, Δήμου Αμαρίου» θα γίνει σύμφωνα με τις μελέτες που εκπονήθηκαν, 1) με τους όρους που θέτει η υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/480763/14-12-2021 Απόφαση έγκρισης της α) αρχιτεκτονικής μελέτης αποκατάστασης β) στατικής μελέτης και γ) μελέτης αποχέτευσης-ύδρευσης- ηλεκτροδότησης του Ηγουμενείου στο Μετόχι Αγίου Αντωνίου στο Βένι Δήμου Αμαρίου, 2)  την με αρ. ΥΠΠΟΑ/38103/10-02-2022 έγκριση τροποποιημένων σχεδίων και μελετών αποκατάστασης και αποχέτευσης -ύδρευσης -ηλεκτροδότησης Ηγουμενείου στο Μετόχι Αγίου Αντωνίου στο Βένι Δήμου Αμαρίου και 3) υπό τη συνεχή εποπτεία και τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Απομάκρυνση υφιστάμενων κονιαμάτων για να προσδιοριστεί εκ νέου η παθολογία του μνημείου
  • Ανακατασκευή της ξύλινης στέγης σε όμοια μορφή με την υφιστάμενη και κάλυψή της με γαλλικού τύπου κεραμίδια
  • Ανακατασκευή της ψευδοροφής στο εσωτερικό, σε όμοια μορφή με την υφιστάμενη
  • Κατασκευή δαπέδου με ορθογώνιες πώρινες πλάκες στο βόρεια δωμάτιο (κουζίνα/καθιστικό), κατασκευή ξύλινου δαπέδου πάνω σε υπόστρωμα από σκυρόδεμα στο νότιο δωμάτιο (υπνοδωμάτιο) και κατασκευή δαπέδου από κεραμικά πλακίδια στο λουτρό.
  • Κατασκευή νέων ξύλινων κουφωμάτων και διατήρηση των υφιστάμενων σιδεριών ή αντικατάστασή τους με νέες όμοιας μορφής, σε περίπτωση που η κατάσταση διατήρησής τους δεν είναι ικανοποιητική.
  • Διαμόρφωση μικρού αύλειου χώρου στη νότια πλευρά με επίστρωση από ακανόνιστες πλάκες και κατασκευής μικρής κλίμακας προς τα ανατολικά.
  • Κατασκευή σηπτικής δεξαμενής νοτιοανατολικά του Ηγουμενείου.
  • Τοποθέτηση πλαστικής δεξαμενής χωρητικότητας 1000lt και κολεκτέρ για την υδροδότηση καθώς και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα δυτικά του Ηγουμενείου.
  • Φύτευση με υψίκορμα ενδημικά φυτά περιμετρικά της δεξαμενής νερού και του ηλιακού θερμοσίφωνα σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.
  • Η ηλεκτροδότηση του κτιρίου με τη χρήση τροχήλατης γεννήτριας μονοφασικής 230 V
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ