Nova Professional Economy 23 euro!!!

Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων Αυτογνωσίας στο ΧΩΡΑφΙ

Πότε:
9 Δεκέμβριος 2018, 11:00 πμ @ 11:00 πμ – 7:00 μμ
2018-12-09T11:00:00+02:00
2018-12-09T19:00:00+02:00
Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων Αυτογνωσίας στο ΧΩΡΑφΙ

Ο Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων Αυτογνωσίας «Οδύσσεια-Το Τραγούδι της Επιστροφής», ετοιμάζεται να ανοίξει τις Πύλες του στον ιερό τόπο της Κρήτης και ξεκινά την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00.

Ο τίτλος του 1ου μας ταξιδιού: «ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ – ΚΑΛΥΨΩ».

Ξεκινάμε με τον Οδυσσέα να βρίσκεται στην Ωγυγία, στο νησί της Καλυψούς. Έχει ήδη χάσει όλους του τους συντρόφους περνώντας μέσα από σκληρές και εξουθενωτικές δοκιμασίες, έχει ξεχάσει τον προορισμό του και καταλήγει να απολαμβάνει τις φροντίδες της Νύμφης ακινητοποιημένος για εφτά ολόκληρα χρόνια. Η Ωγυγία είναι η προτελευταία του στάση πριν την Ιθάκη. Κι όμως, ο ίδιος είναι τόσο κοντά, μα και τόσο μακριά!
Τι είναι αυτό που κάλυψε την Ιθάκη από τα μάτια του μπροστά και απ’ την ψυχή του μέσα;

Στο πρώτο αυτό εργαστήριο της Οδύσσειας θα αναζητήσουμε, παράλληλα με το μύθο, τις περιοχές εκείνες της δικής μας ζωής που είναι ακινητοποιημένες. Είτε πρόκειται για μια ενδοψυχική διεργασία, είτε για μια εξωτερική πραγματικότητα, ποιος είναι ο τομέας της ζωής μας που χαρακτηρίζεται από στασιμότητα; Από ακινησία; Μια απόφαση που πρέπει να πάρουμε; Μια σχέση; Μια δυσκολία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε; Μια αλλαγή που χρόνια επιθυμούμε, μα ποτέ δεν πραγματοποιείται;

Στο νησί της Καλυψούς θα επεξεργαστούμε ό,τι είναι αυτό που δεν εξελίσσεται και μας κρατά δέσμιου. Στόχος μας είναι να καταδυθούμε στην περιοχή της ακινησίας:

∙ να διερευνήσουμε τους παράγοντες που συντελούν στη διαιώνισή της
∙ να αναγνωρίσουμε πιθανούς λόγους αντίστασης στην αλλαγή
∙ να βρούμε τα συγκεκριμένα κλειδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανοίξουμε τις σφραγισμένες πόρτες.

Υπνωτισμένοι σε ό,τι κατανοούμε ως ζωή, σε έναν τόπο, μια περιοχή… Κι όμως, κάτι εντός μας παραμένει ακοίμητο παρά τα θέλγητρα της καθημερινότητας.
Ας ξεκινήσουμε μια συνομιλία με το εντός και εκτός μας Πνεύμα, μια αναμέτρηση με την εντός και εκτός μας Δύναμη, με την εντός και εκτός μας Θεία και Ανθρώπινη Φύση.
Ένα μονάχα βήμα πριν την Ιθάκη μας. Τόσο κοντά, μα και τόσο μακριά!

Η προσέγγισή μας στο Μύθο θα είναι βιωματική.
Ήχος, κίνηση και λόγος θα τεθούν στην υπηρεσία μιας νέας κατανόησης που ξεφεύγει από μια απλή ανάγνωση της Οδύσσειας και γίνεται, πλέον, εμπειρία ατομική και βιωματική.
Με όχημα το Μύθο, τα Αρχέτυπα, το Σώμα, την Κίνηση, τη Ροϊκότητα, το Συμβολισμό της Τελετουργίας, την Ψυχοθεραπεία και τη Συστημική Αναπαράσταση, την Τέχνη της Μουσικής, της Αφήγησης του Μύθου της Οδύσσειας και τη Δύναμη της Ομάδας θα συντροφεύσουμε τον Οδυσσέα μέσα μας στο ταξίδι της επιστροφής του προς την Ιθάκη, στο ταξίδι της επιστροφής του προς τη Συμφωνία, την Αυθεντικότητα, την Αλήθεια του Εαυτού!
Στη διάρκεια του θα συναντήσουμε όλα τα Εμπόδια και τις Σκιές που μας κρατούν μακρυά από τον προορισμό μας, θα τα αναγνωρίσουμε και θα τα επεξεργαστούμε για να τα μετουσιώσουμε, και ταυτόχρονα θα ανακαλύψουμε τα «Αστέρια» που φωτίζουν το δρόμο μας για την επιστροφή μας στο γνήσιο «σπίτι» του Εαυτού, καθώς και τους Βοηθούς που συνδράμουν και υποστηρίζουν το ιερό εγχείρημα!
Έτσι θα αναβιώσουμε τη βαθειά Γνώση Ευημερίας που βρίσκεται απλόχερα χαρισμένη στο αρχαίο κείμενο, ως οδοδείκτης μιας αυθεντικής εμπειρίας της ζωής μας.

Για αναλυτικές Πληροφορίες και Λεπτομέρειες για τη σειρά βιωματικών εργαστηρίων και τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής, παρακαλώ ανατρέξτε παρακάτω ή στις πληροφορίες του fb event: https://bit.ly/2BDc32b

ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πρόκειται για την 1η από τις 8 ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ 8ωρες συναντήσεις, σε συχνότητα 1 ανά περίπου 6 εβδομάδες (βλέπε αναλυτικό πρόγραμμα ημερομηνιών).
Τα εργαστήρια είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Η συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο μπορεί να γίνει αυτόνομα, καθώς δεν πρόκειται για εργασία σε “κλειστή δομή ομαδικής ψυχοθεραπείας”, όπου υπάρχει δέσμευση παρουσίας σε όλες τις συναντήσεις

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Παραστατικών Τεχνών.

Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Κυριακή, 11:00-19:00

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
30 Σεπτεμβρίου 2018: ~ Θεϊκή απόφαση για την επιστροφή του Οδυσσέα – Καλυψώ
4 Νοεμβρίου 2018: ~ Κίκονες – Οι ασκοί του Αιόλου – Λαιστρυγόνες
9 Δεκεμβρίου 2018: ~ Κύκλωπες
27 Ιανουαρίου 2019: ~ Λωτοφάγοι – Σειρήνες
3 Μαρτίου 2019: ~ Κίρκη
20-21 Απριλίου 2019: ~ Νέκυια (το μοναδικό 2ήμερο εργαστήριο, Σαββατοκύριακο, με δυνατότητα να χωριστεί σε 2 μονοήμερα, κατόπιν έγκαιρης συνενόησης μεταξύ των μελών και των συντονιστών)
26 Μαϊου 2019: ~ Σκύλλα και Χάρυβδη – Βόδια του Ήλιου
30 Ιουνίου 2019: ~ Φαίακες – Η τελική ευθεία για την Ιθάκη

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ:
Αφροδίτη Πριμικύρη, M.Sc Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Ελισσάβετ Κουτουξίδου, M.Sc Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Προσωποκεντρικής Προσέγγισης

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

EARLY BIRD: 80 ευρώ, με εξόφληση το αργότερο εώς:
Για το 1ο βιωματικό σεμινάριο: 15/9/2018
Για το 2ο βιωματικό σεμινάριο: 19/10/2018
Για το 3ο βιωματικό σεμινάριο: 23/11/2018
Για το 4ο βιωματικό σεμινάριο: 11/1/2019
Για το 5ο βιωματικό σεμινάριο: 15/2/2019
Για το 6ο βιωματικό σεμινάριο: 4/4/2019
Για το 7ο βιωματικό σεμινάριο: 10/5/2019
Για το 8ο βιωματικό σεμινάριο: 14/6/2019

Μετά τις ημερομηνίες EARLY BIRD: 100 ευρώ

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
-Η κράτηση θέσης γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν επικοινωνίας με τους συντονιστές και στις περιπτώσεις μετά της ημερομηνίας EARLY BIRD, αποκλειστικά και μόνο με κατάθεση προκαταβολής της τάξης του 60% του ποσού, δηλαδή 60 ευρώ.
-Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και μια εβδομάδα προ του εργαστηρίου, το ποσό της προκαταβολής επιστρέφεται.
-Σε περίπτωση αναβολής του εργαστηρίου με υπαιτιότητα των οργανωτών -και αν ο συμμετέχων δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος στο εργαστήριο κατά τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του- το ποσό επιστρέφεται.
-Σε κάθε άλλη περίπτωση το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Παρακαλούμε, σημειώστε πως θετική απάντηση στην εκδήλωση του facebook δε συνιστά κατοχύρωση θέσης συμμετοχής στα εργαστήρια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για διευκρινίσεις, περαιτέρω πληροφορίες και κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους συντονιστές:

Αφροδίτη Πριμικύρη
211 4041547 & 6932566395
e-mail: aprimikyri@yahoo.gr

Ελισσάβετ Κουτουξίδου
6974 762014
e-mail: eli.pca@gmail.com
messenger: m.me/chorafi.Counselling.Art
fb page: https://www.facebook.com/chorafi.Counselling.Art/

Το Τραγούδι της Επιστροφής ευχόμαστε να γίνει το Κάλεσμα της δικής μας Νοσταλγίας, της δικής μας Ιθάκης, του εντός μας Οδυσσέα και της εντός μας Πηνελόπης, των δικών μας Θεών, του δικού μας Δαιμονίου, της δικής μας Επιστροφής και της δικής μας Ένωσης.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

Η Αφροδίτη Πριμικύρη είναι Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου [υπ. αριθμ. 15/03-1998 της Νομαρχίας Αθηνών] και μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδας. Μετά το πέρας των βασικών σπουδών στην Ψυχολογία και του μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύτηκε σε διαφορετικά είδη ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων σε πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ έως και σήμερα ακολουθεί συνεχιζόμενη κατάρτιση σε ευρύ πεδίο επιστημονικού ενδιαφέροντος (πλήρες βιογραφικό σημείωμα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα fb.me/AfroditiPrimikyri).
Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, διεξάγοντας ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, συντονίζοντας ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας & σεμινάρια ψυχολογικού ενδιαφέροντος και τέλος, λειτουργώντας ως εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος σε κοινωνικούς & εκπαιδευτικούς φορείς.
Το ενδιαφέρον της την τελευταία πενταετία, μετά το πέρας της επιμόρφωσής της στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης, έχει στραφεί σε μια συνθετική οπτική επαγγελματικής παρέμβασης που συνδυάζει τις αρχές της μεθόδου της Συστημικής Αναπαράστασης, εξειδικευμένες μεθόδους και εργαλεία ψυχοθεραπείας καθώς και βασικές αρχές του σωματο-πνευματικού συστήματος αυτογνωσίας της Ροϊκότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη μουσική, η οποία αποτελεί έναν εκ των βαθύτερων τομέων προσωπικού της ενδιαφέροντος, σπουδάζοντας κιθάρα με την κα Σμαρώ Γρηγοριάδου και φωνητική με την κα Μαρία Παπαγεωργίου. Στο παρελθόν έχει ακολουθήσει μακροχρόνια εκπαίδευση στο πιάνο και στη Θεωρία της Μουσικής.

Η Ελισσάβετ Κουτουξίδου εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας από το 2010. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών και Master of Science στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Strathclyde. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε από την Gordon Hellas ως εκπαιδεύτρια της μεθόδου Αποτελεσματικού Γονέα, όπου και από τότε συντονίζει εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα ή παρέχει ατομικά σε γονείς Υποστήριξη και Συμβουλευτική Γονέων. Ως Σύμβουλος Γονέων υποστηρίζει και καλλιεργεί τις αρχές του Attachment & Positive Parenting, καθώς και των προσεγγίσεων γονεϊκότητας που στηρίζονται στα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών στη νευροβιολογία.
Η εκπαίδευση της συνεχίστηκε στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (Emotionally Focused Couples Therapy) της Sue Johnson, και λίγο αργότερα, την εκπαίδευση της στο Θεραπευτικό Παιχνίδι για παιδιά από 4 εώς 12 ετών, όπου και ασκεί την πρακτική της.
Οι πιο πρόσφατες εκπαιδεύσεις της αφορούν στην Προγεννητική Ψυχολογία και στο Πρόγραμμα Αρχέγονης Προαγωγής Υγείας για το Αγέννητο Παιδί: «Καλωσόρισες» της κ. Όλγας Γκουνή και του εκπαιδευτικού οργανισμού Cosmoanelixis, και στην εκπαίδευση της ως Βοηθός Μητρότητας από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος, με σκοπό να υποστηρίξει τις γυναίκες, τις οικογένειες και τα ζευγάρια που επιθυμούν να συλλάβουν, από την περίοδο πριν τη Σύλληψη και κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης, του Τοκετού, του Θηλασμού και της Λοχείας, αλλά και με την εκπαίδευση στη μέθοδο του Birth Story, τις περιπτώσεις Τραύματος ή/και Απώλειας-Πένθους. Επίσης, ως εκπαιδεύτρια γονέων στο Βρεφικό Μασάζ από το International Association of Infant Massage, υποστηρίζει και βοηθά τους νέους γονείς να καλλιεργήσουν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό και να δημιουργήσουν απολαυστικό χρόνο και χαλάρωση με το βρέφος τους μέσω του αγγίγματος σεβασμού και αγάπης και των τεχνικών μασάζ.
Παράλληλα τα τελευταία 15 χρόνια εκπαιδεύτηκε σε διάφορα εναλλακτικά – συμπληρωματικά συστήματα σωματικών και ψυχοσωματικών μεθόδων όπως στη νεο-Κρανιοϊερή Εξισορρόπηση, στη Ροϊκότητα (Advanced), στα Ανθοϊάματα του Dr. Bach, στη διαδικασία Εστίασης Focusing, στο Mindfulness, στο Bowtech και σε διάφορες ενεργειακές τεχνικές. Παρακολουθεί αδιάλειπτα σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν σε ποικίλες μεθόδους Ψυχοθεραπείας και Αυτογνωσίας, στην ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου και στη Διατροφή.
Το 2017 συνίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών» στο Ρέθυμνο, όπου και ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες, εμπειρίες, θέματα και αιτήματα κάθε ανθρώπου, συνδημιουργεί μαζί του το εξατομικευμένο, μοναδικό και κατάλληλο γι’ αυτόν, θεραπευτικό μονοπάτι.

Nova Offer

Σχετικά άρθρα