Nova Professional Economy 23 euro!!!

Ομάδα Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης και Χορού Eνηλίκων, Νοέμβρης 2018-Ιούνιος 2019

Πότε:
3 Δεκέμβριος 2018, 9:00 μμ @ 9:00 μμ – 10:30 μμ
2018-12-03T21:00:00+02:00
2018-12-03T22:30:00+02:00
Ομάδα Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης και Χορού Eνηλίκων, Νοέμβρης 2018-Ιούνιος 2019

Η Ψυχοθεραπεία μέσω της Κίνησης και του Χορού (Dance Movement Psychotherapy) είναι η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στην οποία χρησιμοποιείται η σωματική κίνηση και οι μη λεκτικές εκφράσεις μέσα στο πλαίσιο μιας θεραπευτικής διαδικασίας και θεραπευτικής σχέσης, για να βοηθήσει την συναισθηματική, κοινωνική, γνωστική και σωματική ολοκλήρωση του ατόμου.

Ανήκει στις ψυχοθεραπείες μέσω Τέχνης και υποστηρίζει ότι ο νους, το σώμα και το πνεύμα αλληλοσυνδέονται, συνεπώς αλλαγές στην κίνηση αντανακλούν αλλαγές στον νου και το πνεύμα και αντίστροφα.

Η κίνηση (μη λεκτική επικοινωνία) είναι η πρώτη μας γλώσσα και στην Ψυχοθεραπεία μέσω της Κίνησης και του Χορού η μη λεκτική επικοινωνία θεωρείται τόσο σημαντική όσο και η λεκτική επικοινωνία, συνεπώς περιλαμβάνει την χρήση και των δύο στην θεραπευτική διαδικασία.

Στις συναντήσεις μας θα δίνεται στο άτομο ο χώρος να εξερευνήσει, μέσα σε ένα ασφαλές και μη επικριτικό θεραπευτικό περιβάλλον, το δικό του κινητικό λεξιλόγιο και να εκφράσει μέσα από την σωματική κίνηση τις δικές του ιστορίες, σκέψεις και συναισθήματα με τη βοήθεια του συμβολισμού. Ταυτόχρονα, το άτομο θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει και να ανακαλύψει το πώς συνυπάρχει και συν-κινείται με τα άλλα άτομα της ομάδας, βρίσκοντας την δική του χρυσή τομή ανάμεσα στο Εγώ και το Εμείς για την προσωπική του ανάπτυξη. Ο κινητικός αυτοσχεδιασμός, η αποτύπωση του σώματος, της κίνησης και των συναισθημάτων μας με χρώματα σε χαρτί, η χρήση της φωνής και ο ρυθμός είναι μερικά από τα πολύτιμα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε.

Στις συναντήσεις, μας όποτε κρίνεται απαραίτητο θα γίνεται η χρήση υλικών, όπως χρώματα, στρώματα, μπάλες, υφάσματα, κ.α.

ΟΦΕΛΗ
-Αυτογνωσία και επεξεργασία/επίλυση θεμάτων που απασχολούν
-Προώθηση της προσωπικής έκφρασης και δημιουργικότητας
-Προώθηση της μη λεκτικής επικοινωνίας
-Δημιουργική εξερεύνηση του κινητικού μας ρεπερτορίου
-Βελτίωση της ικανότητας μας να δημιουργούμε και να διατηρούμε διαπροσωπικές σχέσεις και αλληλεπίδραση με άλλους
-Μείωση άγχους και άλλων όχι ευχάριστων συναισθημάτων και βελτίωση στον τρόπο διαχείρισης τους
-Βελτίωση ποιότητας ζωής και ευημερίας
-Εξερεύνηση του σώματος μας, την εικόνα αυτού και την αντίληψή μας για αυτό
-Επανασύνδεση με τον σωματικό εαυτό μας
-Προώθηση ή εδραίωση εκ νέου μίας θετικής σχέσης με το σώμα μας
-Αύξηση κινητικότητας, ισορροπίας και εύρος κίνησης
-Υποστήριξη και ενθάρρυνση της κοινωνικοποίησης, της ομαδικότητας, της ενσυναίσθησης, της εμπιστοσύνης και της έκφρασης συναισθημάτων και εμπειριών
-Ενίσχυση ικανότητας συγκέντρωσης και ελέγχου σώματος
-Εξερεύνηση προσωπικών ορίων, ταυτότητας και ανεξαρτησίας
-Ενίσχυση αυτοπεποίθησης
-Χαλάρωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΈΝΑΡΞΗ: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 21:00-22:30
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Κάθε Δευτέρα, 21:00-22:30 (εκτός περιόδων εορτών) μέχρι 24/06/2019
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 40 ευρώ/4 συναντήσεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
– τηλεφωνικά στο Τηλ: 693 0378341 (Wind) ή 697 0499077 (Cosmote)
– email στο ifigeniachr@yahoo.gr
– με αποστολή μηνύματος στο Messenger στο προφίλ Ifigenia Chrt

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο «ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών», Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Δεν χρειάζεται να υπάρχει εμπειρία στην κίνηση και τον χορό και δεν υπάρχει σωστό και λάθος, καθώς δεν μας ενδιαφέρει το αισθητικό κομμάτι της κίνησης, αλλά το προσωπικό νόημα που κρύβει για τον κάθε έναν.
Η ομάδα θα ξεκινήσει εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ατομική συνάντηση της ψυχοθεραπεύτριας με τον κάθε ενδιαφερόμενο πριν την έναρξη της ομάδας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ
Η Ιφιγένεια Χριστουλάκη είναι Ψυχολόγος (BSc Psychology) και Ψυχοθεραπεύτρια μέσω της Κίνησης και του Χορού (MA Dance Movement Psychotherapy), εγγεγραμμένη στην Ένωση Ψυχοθεραπευτών μέσω Κίνησης και Χορού της Αγγλίας (RDMP-UK). Έχει εργαστεί στην Αγγλία σε ίδρυμα για άτομα με ψυχικές παθήσεις και σωματικές αναπηρίες, σε μονάδα ψυχικής υγείας του Αγγλικού συστήματος υγείας (NHS) με νοσηλευόμενα παιδιά και εφήβους με ψυχικές παθήσεις, σε γυμνάσιο σχολείο για εφήβους με σοβαρές και πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες και σε δημοτικό σχολείο με παιδιά με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.
Σαν Ψυχολόγος έχει δουλέψει εθελοντικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Παιδοψυχιατρικής, ενώ έχει εργαστεί σαν Υπεύθυνη Προστασίας Παιδιού σε κοινότητες προσφύγων στο Πολύκαστρο. Αυτή την περίοδο εργάζεται στον αθλητικό σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες Αρίων στα Χανιά, είναι συνεργάτης του Κέντρου Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών ΧΩΡΑφΙ και παραδίδει σεμινάρια σε Χανιά και Θεσσαλονίκη.
Τέλος, είναι Εκπαιδευόμενη Σωματικής Κίνησης (School for Body Mind Centering, US), Εκπαιδευόμενη Αναπτυξιακής Κίνησης για Βρέφη (School for Body Mind Centering) και παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα