Σταύρος Αρναουτάκης

Προβολές από την ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Πότε:
3 Δεκέμβριος 2018, 6:00 μμ @ 6:00 μμ – 8:30 μμ
2018-12-03T18:00:00+02:00
2018-12-03T20:30:00+02:00
Προβολές από την ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 3η Δεκέμβρη, θα προβληθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (www.kinler.gr), ταινίες ελληνικής παραγωγής, σχετικές με το θέμα αυτό. Η 1η ταινία με τίτλο «Οι άντρες δεν κλαίνε» (2001) είναι μικρού μήκους, ενώ η 2η με τίτλο «Θετικές ιστορίες» (2010) είναι σπονδυλωτή, μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, που αποτελείται από 6 μικρότερες ιστορίες, με κοινή θεματική τον ιό HIV.

Οι ταινίες προβάλλονται σε συνεργασία με την εταιρεία t-shOrt και την παρουσία του σκηνοθέτη/παραγωγού ταινιών Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας t-shΟrt, που δρα στον καλλιτεχνικό χώρο από το 2000 και έχει ως κύριο αντικείμενο τις ταινίες μικρού μήκους. Οι «Θετικές Ιστορίες» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της εταιρείας.

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», στην οδό Μεσολογγίου 18, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ
Για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ., εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και ανέργους: 3 ευρώ

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι ακόλουθες:

«Οι άντρες δεν κλαίνε» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, 2001, διάρκειας 17′

Περίληψη: Η απρόσμενη επίσκεψη ενός ταλαιπωρημένου, άστεγου και άρρωστου νεαρού, στο σπίτι ενός τραπεζικού στελέχους, αναβιώνει το παρελθόν και ανατρέπει με τραγικό τρόπο την ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Σενάριο: Γιάννης Τσίρος, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Ηθοποιοί: Θεμιστοκλής Πάνου, Πέτρος Λαγούτης
Φωτογραφία: Κυριάκος Βλοντάκης

«Θετικές Ιστορίες» έξι ιστορίες των Δημήτρη Παπαθανάση, Χάρη Σταθόπουλου, Δημήτρη Άντζους, Θανάση Τότσικα, Δημήτρη Μπαβέλλα, 2010, διάρκειας 70′

Οι «Θετικές Ιστορίες» είναι μια σπονδυλωτή ταινία μεγάλου μήκους, αποτελούμενη από έξι ιστορίες μικρού μήκους με κοινή θεματική τον ιό HIV. Πέντε σκηνοθέτες σε μία σύνθεση ιστοριών με αλήθειες και ψέματα για το AIDS, θέτουν προβληματισμούς και ανοίγουν διάλογο γύρω από την ασθένεια του αιώνα μας.

Η ταινία συμμετείχε στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο London Greek Festival 2011 και στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, στο οποίο και απέσπασε «Ειδική διάκριση για την πρωτότυπη καταγραφή ενός ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος».

Ένας βενζινοπώλης, ένας μοναχικός νέος, μια νεαρή κοπέλα, ένα gay ζευγάρι, μια έγκυος κι ένας γιατρός, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν έναν κοινό γνώριμο, που τους συνδέει με μοιραίο τρόπο. Tο HIV. Αυτοί είναι οι ήρωες των «Θετικών Ιστοριών». Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, υπεράνω πάσης υποψίας. Άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μας, και θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Πότε με χιούμορ και πότε θίγοντας το AIDS ως κοινωνική μάστιγα, οι «Θετικές Ιστορίες» καταφέρνουν να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να σε κάνουν να σκεφτείς. Γιατί κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Οι έξι μικρούς μήκους ταινίες έχουν τους τίτλους “Δωμάτιο μηδέν”, “Το λάθος”, “Αίθουσα αναμονής”, “Αφού με ξέρεις”, “Θετικό;” και “SAíD”. Πλήθος γνωστών ηθοποιών εμφανίζονται στη συνολικά 70 λεπτών ταινία, όπως οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Στράτος Τζώρτζογλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μελέτης Γεωργιάδης, Ερρίκος Λίτσης και από τη νέα γενιά η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Ανδρέας Κοντόπουλος και άλλοι.

Η ταινία δημιουργήθηκε από μια ιδέα του παραγωγού Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και αντιμετώπισης του AIDS και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ). Συνέβαλλαν οι ΜΚΟ: «Θετική φωνή», «Κέντρο Ζωής», «Praksis».

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες: www.kinler.gr/thetikes-istories
Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.)
www.kinler.gr kinlesreth@gmail.com τηλ. 28310 29846

Nova Professional Economy 23 euro!!!

Σχετικά άρθρα