Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου και του 21ου αιώνα

Πότε:
8 Οκτώβριος 2017, 9:00 πμ @ 9:00 πμ – 12:00 μμ
2017-10-08T09:00:00+03:00
2017-10-08T12:00:00+03:00
Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου και του 21ου αιώνα

Η θεματική διαδραστική έκθεση «Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρεθύμνου» που αποτελεί πρόταση του Συλλόγου καλλιτεχνών κατARTι, για το 28ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στις αίθουσες εκθέσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει με παιγνιώδη τρόπο τις προσωπικότητες που έδρασαν στα χρόνια της ενετοκρατίας και να ξεναγήσει το νεανικό αλλά και το ενήλικο κοινό στην ανθρώπινη διάσταση αυτών των αιώνων.

Την επιμέλεια των γραφικών είχε ο Στέλιος Καλογεράκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις αρχαιολόγους Πετρούλα Βαρθαλίτου και Ματίνα Αρβανίτη καθώς και στη Ζωή Διαμαντοπούλου για τις πολύτιμες συμβουλές τους, στην ΚΕΔΗΡ για την υποστήριξή της και στην επιτροπή του Φεστιβάλ για την αποδοχή της πρότασης.

Η θεματική έκθεση εικαστικών με θέμα «Πρόσωπα του 21ου αιώνα» αποτελεί μια συνέχεια της έκθεσης για τα πρόσωπα της Αναγέννησης και έχει ως στόχο να αναδείξει τους πρωταγωνιστές αλλά και τα κρυμμένα πρόσωπα του δικού μας «σκοτεινού» αιώνα που αναζητά την αναγέννηση.

Η επιμέλεια των εκθέσεων είναι της Μαρίας Τσουκνάκη.

Συμμετέχουν οι : Έρη Αγρίου, Φλώρα Διαμαντή, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Στέλιος Καλογεράκης, Κώστας Καλφούντζος ,Κάλλη Καραδάκη, Χρυσή Καραδάκη, Αλέκα Κατσέλη, Γιώργος Κωσταντίνου Stop Mare mortum (Πρόσωπα της Μεσογείου), Ισμήνη Μπονάτσου, Χρύσα Σκεπετζή, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Μαρία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Barbara Stamel (Ισπανία), Sylvain Borsati (Γαλλία).

Παράλληλα θα συνυπάρχει έκθεση από 9 κέντρα ξένων γλωσσών με δημιουργίες παιδιών με θέμα τον Άνθρωπο.Τα παιδιά μίλησαν για τον αγαπημένο τους άλλο ή για τον εαυτό τους εξασκώντας τη γλώσσα που μαθαίνουν και κατόπιν τον απεικόνισαν σε ένα κομμάτι χαρτί. Σε ένα πορτραίτο. Μια προσωπογραφία.

Σας περιμένουμε λοιπόν να περιηγηθείτε στις εκθέσεις αυτές και να βιώσετε με μοναδικό τρόπο τον ταξίδι σας στην Αναγέννηση. Έως τις 15 Οκτωβρίου, 9-12 το πρωί αλλά και απογευματινές ώρες.

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης

Close