Σεμινάριο μουσικής του σώματος (Body Music) στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

Πότε:
10 Φεβρουάριος 2019, 5:00 μμ @ 5:00 μμ – 8:00 μμ
2019-02-10T17:00:00+02:00
2019-02-10T20:00:00+02:00
Σεμινάριο μουσικής του σώματος (Body Music) στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ώρες 17:00-20:00

Body Music (μουσική του σώματος) είναι η δημιουργία μουσικής με την αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος.

Με την φωνή, τα παλαμάκια, τα πόδια που χτυπάνε το έδαφος, τα χέρια που εκμεταλλεύονται διάφορα σημεία του σώματος για να παράγουν ήχο, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μόνος του ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας το δικό του σώμα σαν κανονικό μουσικό όργανο.

Η μουσική του σώματος προσφέρει σημαντικά οφέλη, εφόσον αναπτύσσει την σωματική συνείδηση, την σχέση με τον χώρο, τον συντονισμό, την αίσθηση του ρυθμού (όχι μόνο μουσικού), την ομαδική συνεργασία και την σωστή εκτίμηση της ατομικής συνεισφοράς στην ομάδα, και γενικότερα την μουσικότητα, την ικανότητα ακοής του εαυτού μας και των άλλων, τον αμοιβαίο συγχρονισμό.

Το εργαστήριο βασίζεται στην πολυετή και διεθνή εμπειρία του Simone Mongelli, τόσο ως performer και ως δάσκαλος όπου θα εξερευνηθούν οι βασικοί ήχοι του ανθρώπινου σώματος, θα δουλευτούν ο συντονισμός του ήχου και της φωνής με την κίνηση, ο προσωπικός και ομαδικός συγχρονισμός, η κίνηση στον χώρο, η χρήση του σώματος για την συνοδεία τραγουδιού.

Βιογραφικό:
Simone Mongelli
Είναι άριστος απόφοιτος εθνομουσικολογίας του Πανεπιστήμιου της Bologna (Ιταλία), και παραδοσιακών κρουστών του Ωδείου Φ. Νάκας της Αθήνας. Είναι σταθερός καθηγητής στο IBMF από το 2011, και χρησιμοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία την Body Music ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε διάφορους τομείς, και σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Έχει διδάξει σε ομάδες παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, επαγγελματιών καλλιτεχνών (χορευτών, μουσικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών τσίρκου…), μαθητών μουσικής και χορού, σε δραστηριότητες team building, εργαστήρια παραδοσιακής μουσικής, χορωδίες, ομάδες κρουστών, σε εκπαιδευτικούς, θεραπευτές κ.α..

Δημιούργησε μία προσωπική μέθοδο διδασκαλίας των ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών μέσω του σώματος, για μουσικούς και μη, δοκιμασμένη με μεγάλη επιτυχία για την διδασκαλία των παραδοσιακών χορών, με βάση δεδομένων πάνω από 150 ρυθμών.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17:00-20:00
Κόστος συμμετοχής: 25€
Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: 690 641 9699
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Τζεπέτο Τεχνοχώρος – Geppetto Art lab
Kατεχάκη και Χειμάρρας (πεζόδρομος Φορτέτζα)
info +30 690 641 9699
[email protected]

Σχετικά άρθρα