Nova2play με 100 Mbps

Messy Play για παιδιά 2-8 ετών στο ΧΩΡΑφΙ

Πότε:
15 Ιούλιος 2019, 5:30 μμ @ 5:30 μμ – 9:30 μμ
2019-07-15T17:30:00+03:00
2019-07-15T21:30:00+03:00
Messy Play για παιδιά 2-8 ετών στο ΧΩΡΑφΙ

Με πολλή πολλή μεγάλη χαρά, το ΧΩΡΑφΙ καλωσορίζει τις ομάδες Messy Play για παιδιά από 2 έως 8 ετών!

Δύο τμήματα, ανάλογα την ηλικία:

MESSY PLAY ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ
Κάθε Δευτέρα, 17:30-18:45
Παρέα με το Messy Play εντός της δράσης μας συντροφεύουν παιχνιδοτράγουδα.
Ο χορός, το τραγούδι, η σωματική έκφραση, το ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι και τα παιχνίδια που λερώνουν, θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιούσουμε όλο το σώμα και τις αισθήσεις μας.
Για το παιδί, το μη δομημένο παιχνίδι αυτού του είδους σε συνδιασμό με την κίνηση και το τραγούδι, σε περιβάλλον αποδοχής και ελευθερίας, έχει τεράστια συμβολή σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, καθώς ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση, τη γνωστική και κινητική ανάπτυξη, τη κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία.

MESSY ΘΕΑΤΡΙΚΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 4-8 ΕΤΩΝ
Κάθε Δευτέρα, 19:00-20:15
Είναι η μείξη του θεατρικού παιχνιδιού με το messy play.
Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια παιγνιώδης μορφή εμβάθυνσης της κατανόησης των πραγμάτων.
Είναι ένα άμεσο Παρόν.
Από τα μικρά τίποτα, ή από τυχαία συμβάντα φτιάχνεται – πλάθεται μία ιστορία.
Βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, αυθορμητισμό, με απώτερο σκοπό την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση του παιδιού. Το παιδί παίζει για να παίξει και για να εκφραστεί ελεύθερα.
Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις του θεατρικού παιχνιδιού, το παιδί ξεκλειδώνει τη φαντασία, ξυπνά τις αισθήσεις, ανοίγει σκέψεις και συναισθήματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MESSY PLAY
Το messy play είναι το ελεύθερο, αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει.
Δεν έχει περιορισμούς, ούτε επιβάλλει κανόνες.
Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος για να παιχτεί.
Στόχος είναι το χάος!!!!!
Υλικά όπως φυσικός πηλός και χρώματα, άμμος, χώμα και νερό, χρωματιστά ρυζάκια και παγάκια, αλεύρια και οobleck (κορν φλαουρ με νερό), σόδα, λεμόνια, και τόσα ακόμα άλλα,
προσκαλούν τα παιδιά, να αγγίξουν, να πλάσουν, να βάψουν, να ανακατέψουν, να εξερευνήσουν σε ένα παιχνίδι γεμάτο πειραματισμούς και φαντασία, που ενεργοποιεί όλο το Σώμα και τις Αισθήσεις.
Τα messy ΘεατρικοΠαιχνίδια είναι δομημένα με βάση τις τέσσερις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, μέσα στις οποίες εντάσσονται οι τεχνικές και τα υλικά του messy play.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Πάρτε μια αλλαξιά ρούχα, την καλή σας διάθεση και ελάτε να λερωθούμε!!!

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

ΩΡΕΣ
Messy Παιχνιδοτράγουδα ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ: Κάθε Δευτέρα, 17:30-18:45
Messy ΘεατρικοΠαιχνίδια ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 4-8 ΕΤΩΝ: Κάθε Δευτέρα, 19:00-20:15

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ
Τσαμανδούρα Μαριάννα
Χαβάκη Μαρία

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
-40 ευρώ/μήνα (όπου μήνας 4 συνεχόμενες συναντήσεις)
-Drop-in: 15 ευρώ/συνάντηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
τηλ. 6988782170 & 6971689650

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΞΑΓΩΓΗΣ
ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών
Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα Hehe Art, Play & Therapy, & την Eleni Oikonomidou για την πολύτιμη στήριξη τους.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΩΝ
Η Μαριάννα Τσαμάνδουρα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2016 ξεκίνησε να φοιτά στη σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου Ημέρας” με βασικό εμψυχωτή το Λάκη Κουρετζή. Από τότε πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε χώρους, όπως ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και Summer Camp. Το ενδιαφέρον της για την ελεύθερη-δημοκρατική εκπαίδευση την οδήγησε στη συνεργασία με το παιδικό στέκι “Το Σπόρι”, καθώς και με το “Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο”. Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης (ειδική αγωγή) στο σχολείο της Κυριάννας. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει απογευματινές δράσεις με παιδιά και συμμετέχει στην ομάδα παιχνιδιού «Λευκοαγαπωκύματα». Ειδικότερα, οργανώνει, δράσεις «baby&kids messy play με γονείς-παιδιά» σε ψυχοεκπαιδευτικά κέντρα, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικούς συλλόγους. Από το 2018, εργάζεται ως βοηθός εκπαιδευτή σε τμήματα Aerial Yoga Kids. Τέλος έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο messy play από την ομάδα Hehe art , στην απιδική Yoga, καθως και στην Aerial Yoga για παιδιά από το North Academy of Fitness. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εμψύχωσης ομάδων, προφορικής αφήγησης παραμυθιών και ορθοφωνίας.

Η Μαρία Χαβάκη είναι τελειόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Messy Play από την ομάδα “Hehe Art” καθώς και στην προφορική αφήγηση και εμψύχωση ομάδων. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως βοηθός νηπιαγωγού σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό του Ρεθύμνου, παράλληλα οργανώνει απογευματινά δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και από το 2017 συμμετέχει στις δράσεις της ομάδας «Λευκοαγαπωκύματα». Το 2018 ξεκίνησε να οργανώνει δράσεις Baby & Kids Messy Play με γονείς-παιδιά και να συνεμψυχώνει ομάδες Messyθεατρικοπαιχνιδιών. Συμμετείχε σε ομάδες σωματικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού, χοροθεραπείας, κινησιολογίας, ορθοφωνίας, Butho, Tango, ομάδες contact improvisation στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Σχετικά άρθρα