Σταύρος Αρναουτάκης

Οι πρωταθλήτριες του ΟΚΑ Αρκάδι δρέπουν του καρπούς της Πανελλήνιας επιτυχίας τους!

Ειρήνη Δάμου-Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη: Δύο από τα “χρυσά κορίτσια”

του Αρκαδιού που έδωσαν τον περασμένο Απρίλιο μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του Κρητικού Γυναικείου Μπάσκετ: το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων: Το δύο κορίτσια, αθλήτριες πλέον του Πανιωνίου, μιλούν για την εξέλιξη της καριέρας τους και στέλνουν το δικό τους μύνημα στην αγαπημένη ομάδα της καρδιάς τους, που επέστρεψε φέτος στην Α2!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Σταράκη

Πώς καταλήξατε στον Πανιώνιο;
Δάμου: Μου έκανε πρόταση ο Πανιώνιος, έκατσα και σκέφτηκα ποια ήταν η πιο συμφέρουσα πρόταση από όλες. Πίστεψα λοιπόν ότι ο Πανιώνιος μου δίνει τις καλύτερες συνθήκες για να αγωνιστώ και παράλληλα να εξελιχθώ σαν παίχτρια. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα από την οποία μπορώ να αναδειχθώ.
Θεοδωρομανωλάκη: ο Πανιώνιος είναι ένα ιστορικό σωματείο με παράδοση στο μπάσκετ και η οργάνωση του είναι πολύ καλή. Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο για να αποφασίσω να αγωνιστώ εκεί.

Πόσο διαφορετικές είναι πλέον οι συνθήκες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης; Αισθάνεστε ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να παίξετε μπάσκετ σε ένα καλύτερο περιβάλλον;
Δάμου: Οι συνθήκες στον Πανιώνιο είναι σαφώς διαφορετικές, αφού τα πράγματα εδώ είναι πιο οργανωμένα και υπάρχει περισσότερο προσωπικό που δουλεύει για την ομάδα και τις ανάγκες που έχει το σωματείο. Βέβαια εδώ το επίπεδο είναι άλλο.  ο Πανιώνιος είναι ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 και πιστεύω ότι, αποκτώντας εμπειρίες, θα έχω ευκαιρίες να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερη παίχτρια του μπάσκετ
Θεοδωρομανωλάκη: Τα πράγματα εδώ είναι καλά οργανωμένα και η διαφορά είναι αισθητη. Στο Ρέθυμνο ήμασταν όλοι μια οικογένεια.

Γράψατε τη δικιά σας ιστορία με την επιτυχία σας πέρυσι; Ήσασταν και παραμένετε προσγειωμένες. Πώς ισορροπείτε το χαρακτήρα σας;
Δάμου: Η περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων στο Ρέθυμνο και την άνοδο της ομάδας στην Α2. Επειδή δε θέλω να μείνω μόνο σε αυτές τις επιτυχίες αλλά να αποκτήσω και άλλες, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, γι’αυτό δε θέλω να επαναπαύομαι. Είναι πολύ σημαντικό να μη μένει σε μία επιτυχία αλλά πάντοτε να προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό!

Σας άνοιξε πόρτες και σας έδωσε προοπτικές η μεγάλη επιτυχία του ΟΚΑ Αρκάδι;
Δάμου: Φυσικά και η επιτυχία του Αρκαδιού ήταν πολύ μεγάλη και θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τις συμπαίχτριες μου στην ομάδα και φυσικά τον κύριο Πλευράκη, όπως επίσης και όλους όσους μας στήριξαν για να δοθούν τώρα ευκαιρίες και να κάνουμε το βήμα παραπάνω.
Θεοδωρομανωλάκη: Ήταν απίστευτο αυτό που καταφέραμε, γιατί όλοι είδαν τι αξίζουμε. Ασφαλώς και μας βοήθησε για να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα, αφού όλη η Ελλάδα έμαθε το ιστορικό μας κατόρθωμα

Μετά την επιτυχία με το Αρκάδι, οι συμπαίκτριες αλλά και οι αντίπαλοι σας υπολογίζουν περισσότερο; Το εισπράττετε αυτό;
Δάμου: Σίγουρα, όταν πετυχαίνεις τόσα πολλά με το Αρκάδι όλοι πλέον μας υπολογίζουν αφού έχουμε δείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε. Το εισπράττουμε επίσης και από τους προπονητές και τις συμπαίχτριες μας που ξέρουν τις ικανότητες μας. Είναι ωραίο να σε υπολογίζουν γιατί έτσι έχεις κίνητρο να προσπαθήσεις περισσότερο.
Θεοδωρομανωλάκη: Τώρα μας ξέρουν όλοι και περιμένουν πολλά από εμάς. Δε θέλω να τους διαψεύσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με τον Πανιώνιο.

Ο ανταγωνισμός και το υψηλότερο επίπεδο θα σας παρασύρει έτσι ώστε να βελτιωθείτε ως παίχτριες;
Δάμου: Ναι, όσο καλύτερο και δυνατότερο αντίπαλο έχεις, τόσο περισσότερο βελτιώνεις το παιχνίδι σου.
Θεοδωρομανωλάκη: Το να παίζεις με κατώτερες αντιπάλους δε σου δίνει κίνητρο για να εξελιχθείς. Μόνον όταν αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο, τότε μπορείς να πας ψηλότερα.

Ποιους στόχους έχει φέτος ο Πανιώνιος;
Δάμου: Η ομάδα θέλει σίγουρα να πάει όσο καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα της Α1 και να πλασαριστεί τουλάχιστον στην τετράδα. Επίσης στις νεάνιδες θέλουν το πρωτάθλημα.

Πόσο δύσκολο ήταν να εγκλιματιστείτε στη νέα σας ομάδα; Σας βοήθησε το γεγονός ότι ήσασταν τόσα χρόνια συμπαίχτριες;
Δάμου: Δεν ήταν δύσκολο να ενσωματωθούμε στον Πανιώνιο  γιατί όλοι ας δέχτηκαν και μας βοήθησαν με ευχαρίστηση. Φυσικά΄και με βοήθησε το γεγονός ότι ήμουν με τη Δέσποινα που τη γνωρίζω τόσα χρόνια και ένιωθα πιο άνετα.
Θεοδωρομανωλάκη: Σίγουρα το να είναι και η Ειρήνη μαζί αποτέλεσε ένα καλό γεγονός. Οι άνθρωποι του Πανιωνίου μας συμπεριφέρθηκαν σα να μας ήξεραν χρόνια και δεν ένιωσα αφιλόξενα ούτε μία στιγμή

Συνδυάζεται ο αθλητισμός με τις σπουδές;
Δάμου: Η σχολή δεν έχει αρχίσει ακόμη, αλλά θέλοντας και μη θα τα συνδυάσω και θα δώσω βάρος και στα δύο.
Θεοδωρομανωλάκη: Νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Ο αθλητισμός δε με “ξεμυάλισε” και θεωρώ ότι μπορώ να έχω το κατάλληλο πρόγραμμα για να πάω καλά και στα δύο.

Ο Κώστας Πλευράκης ανέλαβε φέτος τις Ακαδημίες του ΟΚΑ Αρκάδι. Πιστεύετε ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση; Σας λείπει καθόλου;
Δάμου: Ένα έχω να πω: ο κύριος Πλευράκης είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος από οποιονδήποτε γι’αυτό το ρόλο. Γνωρίζει ακριβώς πώς να αξιολογεί τις δυνατότητες κάθε παίχτριας και πως να τις βελτιώσει αγωνιστικά. Φυσικά μου λείπει πάρα πολύ και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια και να του πω ότι τον αγαπώ πολύ.
Θεοδωρομανωλάκη: Ότι και να πω για τον κύριο Πλευράκη είναι λίγο. Πετύχαμε τόσα πολλά μαζί, πήραμε τόσες χαρε΄ς και είναι φυσικό να μου λείπει η οικογένεια του Αρκαδίου. Δεν είναι τυχαία όσα έχει πετύχει ως προπονητής

Το Αρκάδι πλέον γυρίζει στην Α2 πιο έμπειρο και πιο συνειδητοποιημένο. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στα κορίτσια για τη νέα χρονιά;
Δάμου:Καλή αρχή και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Καλή επιτυχία! Στα εκτός έδρας παιχνίδια θα πηγαίνω να βλέπω την ομάδα και επίσης στο νέο coach, τον κο Στέφανο εύχομαι καλή αρχή!
Θεοδωρομανωλάκη: Αγαπάω την ομάδα σαν κάτι δικό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη ότι θα τα πάνε περίφημα!

 

Nova Professional Economy 23 euro!!!

Σχετικά άρθρα