ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αν δεν πει σήμερα ότι αποχωρεί θα τον ανατρέψει η Κ. Ο.! - Μήνυμα προς Γιώργο από τους βουλευτές

0

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του. Αν δεν αποκαλύψει τις προθέσεις του για το τι θα κάνει με την ηγεσία του κόμματος τότε υπάρχει σχέδιο για την ανατροπή του.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης αν δεν ξεκαθαρίσουν σήμερα τα πράγματα, μεγάλο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην ανατροπή του κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil είπε: «Σύντομα θα γνωστοποιήσω τα μελλοντικά μου σχέδια».

Στο ερώτημα: «Υπάρχει πιθανότητα επιστροφής σας;» απάντησε μόνο: «δεν το ξέρω».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόεδρος και προεδρεύων της συνεδρίασης Γιώργος Παπανδρέου

Ex officcio με βάση το Καταστατικό o γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής

Οι «κυβερνητικοί» Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος

Οι βουλευτές Νίκος Σαλαγιάννης και Τόνια Αντωνίου

Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη

Οι «αυτοδιοικητικοί» Γιάννης Μίχας και Κώστας Ασκούνης

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Ασπασία Παπαηλιού, Δημήτρης Σακελλάρης, Μαρία Παυλίδου, Έφη Χαλάτση, Χρυσάνθη Κίσκηρα και Νίκος Ανδρουλάκης

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Από τα 14 μέλη του οργανου στην αντιπαπανδρεϊκή πλευρα βρίσκονται σίγουρα τα μισά, εκφράζοντας ουσιαστικά την θέση των υποψηφίων «διαδόχων» περί εκλογής νέου αρχηγού, το ταχύτερο δυνατόν, οι: Τ. Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννης, Σ. Ράπτη, Γ. Μίχας, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Ανδρουλάκης και Δ.Σακελλάρης.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Έχει προγραμματιστεί για τις 3 το απόγευμα, ωστόσο με βάση την «ώρα ΠΑΣΟΚ» πιθανότατα να ξεκινήσει με μία ώρα καθυστέρηση περίπου στον συνηθισμένο τόπο στον 5ο όροφο των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.

ΤΟ ΘΕΜΑ

Η δρομολόγηση των εσωκομματικών διαδικασιών με τελευταίο σταθμό, αν το εισηγηθεί και ο κ. Παπανδρέου, την εκλογή Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία στην οποία ο κ. Παπανδρέου είναι πιθανόν αναλογα με τις τελικές του αποφάσεις να είναι ή όχι υποψήφιος.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο κ. Παπανδρέου στην προσπάθεια του να αγοράσει χρόνο μέχρι να λάβει τις τελικές του αποφάσεις θα προτείνει τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου μέσα στον Ιανουάριο και ακολούθως τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θέσεων το πιθανότερο τον Μάρτιο προκειμένου να συζητηθεί ο Απολογσμός της διετίας 2009-2011 και να διαμορφωθεί το νέο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ της μετα-μνημονιακής εποχής.

Για το αν και πότε θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές, είναι χαρακτηριστική η απάντηση που δίνει μέλος του οργάνου που γνωρίζει: «Αφενός δεν έχει αποφασίσει ακόμη(;) τι θα κάνει και αφετέρου δεν βιάζεται».

‘Αλλωστε όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το πράγμα δεν είναι τόσο απλό όπως πιστεύουν κάποιοι «καλοθελητές», έτσι τους χαρακτηρίζουν, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, καθώς οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις (π.χ. χρόνος εθνικών εκλογών) και η πορεία-διάσωση της χώρας (πολυνομοσχέδο, νέο δάνειο, PSI) αφενός προέχει και αφετέρου η αναγκαία συνοχή της κυβέρνησης και του κόμματος ίσως επιβάλει την αναβολή των όποιων προγραμματισμένων εσωκομματικών διαδικασιών.

Πάντως στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να παραμείνει στην ηγεσία και να οδηγήσει το κόμμα στις εθνικες εκλογές προκειμένου να κριθει από το λαό, όπως εισηγούνται στελεχη όπως ο Μ. Καρχιμάκης και ο Χρ. Παπουτσής, τότε θα ανοίξει και τυπικά ο ασκός του Αιόλου και η θύελλα που θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ θα είναι τέτοια που πιθανολογείται βάσιμα η διάσπαση του, καθως οι υποψήφιοι διάδοχοι έχοντας «κοινή γραμμή» φέρονται αποφασιμένοι να μην ανεχθούν...«κληρονομικά» ή άλλα δικαιώματα, επιζητώντας παράλληλα «καθαρές λύσεις».

Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών σε κατ’ ιδιαν συζητήσεις τους, όπως και συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, έχουν μετακινηθεί από την πάγια θέση περί του «όλου ΠΑΣΟΚ» στη θέση...«δεν χωράμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ» προμηνύοντας έτσι μετωπική σύγκρουση πολλών ταχυτήτων. με ευρύτερες επιπτώσεις στο υπάρχον πολιτικό-κομματικό σύστημα.

newsit.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ