ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

0

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα σήμερα στο Σύνταγμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διοργανώνουν συνδικαλιστοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ενάντια στα νέα μέτρα της τρόικας, τα οποία συζητούνται σήμερα στη Βουλή. Τα επεισόδια, τα οποία δεν πήραν έκταση, άρχισαν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικού στο «φράγμα» των ΜΑΤ στη Βουλή, με συνέπεια να τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων κρότου - λάμψης και απώθησαν τους πρωταγωνιστές. Ο τραυματίες αστυνομικός παρελήθη από ασθενοφόρο.

Στις 5.30 οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος είχαν φτάσει τις 15.000. Στην άλλη συγκέντρωση, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, οι διαδηλωτές, την ίδια ώρα είχαν φτάσει τις 8.000.

Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Περίπου οκτώ χιλιάδες άτομα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ομονοίας στο κάλεσμα το ΠΑΜΕ.Κύριο σύνθημα στο πανό είναι «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα».

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και χθες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα. Περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα οποία φώναξαν συνθήματα κατά του νέου μνημονίου.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια και είχε περίπου 10.000 διαδηλωτές. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ