ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Όθωνας:«Θα ψηφίσω με πλήρη συνείδηση»

0

«Θα ψηφίσω με πλήρη συνείδηση και όχι για λόγους κομματικής πειθαρχίας» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας το πρωί στη ΝΕΤ απαντώντας σε ερώτηση για τη σταση που θα κρατήσει στη Βουλή στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Είναι δειλία να κρύβεσαι πίσω απο την βεβαιότητα οτι κάποιοι άλλοι θα ψηφίσουν» είπε ο κ. Όθωνας κάνοντας λόγο για τζάμπα μάγκες.

«Δεν είναι το καλύτερο πράγμα να είναι κανείς σήμερα υπουργός», τόνισε ο κ. Όθωνας, αλλά όπως επεσήμανε «δεν θα πετάξω την ασπίδα». Οπως είπε «ο καθένας έχει την δική του εκδοχή της αλήθειας. Δεν αναγνωρίζω στον εαυτό μου το δικαίωμα να δικάσω την στάση κάποιου. Ούτε κάποιος άλλος εμένα» δήλωσε ο υφυπουργός τονίζοντας: «είμαι απολύτως χειραφετημένος απο την καριέρα, αλλά αυτό δεν με κάνει αδιάφορο απο τις κοινωνικές επιπτώσεις».

«Θα υπερασπιστώ την συλλογική προσπάθεια της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης», διευκρίνησε ο κ. Όθωνας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των διαπραγματεύσεων και την στάση των κομμάτων ο Μανώλης Όθωνας δήλωσε: «Ακούω με θυμηδία τα περί διαπραγματεύσεων και πότε κι άν έγιναν. Δεν ήμουν βαθύς γνώστης της διαπραγμάτευσης, αλλά ήταν σκληρή. Δεν λέω οτι δεν έγινε διαπραγμάτευση για το πρώτο μνημόνιο. Απλώς τότε δεν έγινε με θεατρικό τρόπο, ενω τώρα έμοιαζε με σαπουνόπερα».

Όπως είπε, «και ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαινε απο το υπουργικό συμβούλιο να μιλήσει με τους ξένους». «Μπορούσαν να υπάρξουν εκατό καλύτερα μνημόνια», τόνισε ο κ. Όθωνας, αλλά όπως είπε, «όλα πάντα εξαρτώνται απο άλλες συνθήκες» και κατέληξε ότι «η συζήτηση για το πότε έγινε διαπραγμάτευση είναι αστεία».

«Θεσμική ύβρις» η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερώτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Όθωνας δήλωσε ότι «η δημόσια συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε αυτη την κατάσταση είναι θεσμική ύβρις».

«Οι στιγμές είναι οριακά κρίσιμες και αυτό επηρρεάζει το πολιτικό σκηνικό, που, πιστεύω είναι θετική εξέλιξη. Πάρα πολλοί βγήκαν πρώτη φορά βουλευτές το 2009 και βρήκαν μπροστά τους τις ευθύνες των κομμάτων τους. Επηρρεάζει το πολιτικό σκηνικό και οδηγείται μακρυά απο τον λαϊκισμό. Κι αυτο είναι επώδυνο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στο θέμα της νέας δανειακής σύμβασης, ο Μάνωλης Όθωνας είπε οτι «η πίεση ήταν και είναι μεγάλη και έιναι αναγκία η αποσυμπίεση».

«Κόκκινη γραμμή» στο μισθολόγιο των αστυνομικών

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενιαίο μισθολόγιο και τις περικοπές στους μισθούς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «για μας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ακουμπίσει κανείς τα 900 ευρω που παίρνει ο Αστυνομικός». «Ωσόσο», συμπλήρωσε, «το μνημόνιο λέει οτι τον Ιούνιο στα ειδικά μισθολόγια θα υπάρξει περικοπή 10%. Τότε θα γίνει συζήτηση με τοποθέτηση δική μας αλλά υπάρχει μια «κόκκινη γραμμή».

ertonline.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ