ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίους υπαλλήλους από την Ελλάδα ζητά η Κύπρος

0

Μετά τους ομογενείς από τη Μελβούρνη, που ζητούν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα λόγω έλλειψης οδηγών στην Αυστραλία, η Κύπρος ζητά δημοσίους υπαλλήλους για την ενίσχυση των Αρχών, ενόψει της προεδρίας της χώρας στην ΕΕ το δεύτερο Εξάμηνο του 2012.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας και ειδικότερα τη διάθεση Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη στελέχωση Αρχών όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες.

Σε απάντησή τους, οι Έλληνες υπουργοί Δ. Ρέππας, Στ. Δήμας, Ευ. Βενιζέλος, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Κ. Σκανδαλίδης, κατέθεσαν τροπολογία για την "εξαγωγή" δημοσίων υπαλλήλων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, "λόγω των αναγκών που θα προκύψουν κατά την Κυπριακή Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας και ειδικότερα τη διάθεση Ελλήνων δημόσιων υπαλλήλων από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε αρχές στη Λευκωσία, στις Βρυξέλλες και στη Γενεύη, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της με την παροχή ειδικών γνώσεων και για διάστημα που δεν θα υπερβαίνει της 31η Ιανουαρίου 2013".

Σημειώνεται, ότι στους εν λόγω υπαλλήλους θα καταβάλλονται οι πλήρεις αποδοχές τους από το ελληνικό δημόσιο ενώ τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Κυπριακό Δημόσιο.

Επίσης, το Ελληνικό Δημόσιο θα καλύψει και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των υπαλλήλων αυτών, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 3.000 ευρώ περίπου.

news247.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ