ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά το "κίνημα της πατάτας", έρχεται το "κίνημα του λαδιού"

0

Ένα νέο σλόγκαν ετοιμάζεται να λανσάρει το «κίνημα της πατάτας», που σιγά-σιγά θα εξαπλωθεί και στη διανομή λαδιού, αλλά και σε άλλα προϊόντα.

Το νέο σύνθημα «Αγοράστε όπως οι Έλληνες», στόχο έχει να δείξει σε όλον τον κόσμο τρόπους για να καταργηθούν οι μεσάζοντες, ώστε να φθάνει το προϊόν πιο φθηνά στον καταναλωτή.

Ανάρπαστοι οι 75 τόνοι πατάτας

Από το πρωί, στην Κατερίνη της Πιερίας διανεμήθηκαν 75 τόνοι πατάτες σε 1.082 κατοίκους της περιοχής. Η διαδικασία ήταν πολύ σύντομη, καθώς κάθε καταναλωτής χρειάστηκε μόλις 15 δευτερόλεπτα για να εξυπηρετηθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδρυτικού μέλους της Εθελοντικής Ομάδας που κάνει τη διανομή Ηλία Τσολακίδη στο ΑΜΠΕ, οι εθελοντές χρησιμοποίησαν μόλις τρεις φορητούς υπολογιστές και ένα τροποποιημένο λογισμικό που είχε σχεδιαστεί για αθλητικό συνέδριο.

Μάλιστα, οι 62 εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες ταυτοποίησης των ανθρώπων που έκαναν την παραγγελία αλλά και ομάδες παρκαδόρων, ρυθμιστών κυκλοφορίας, ελεγκτών αποδείξεων και μεταφοράς των προϊόντων με καρότσια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ουρές.

Οι παραγωγοί είναι τόσο ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που δώρισαν 2 τόνους πατάτες για να διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 70 οικογένειες της περιοχής.

«Κίνημα του λαδιού»

Οι εθελοντές σχεδιάζουν τώρα τη διανομή και πώληση φθηνού λαδιού, το οποίο επελέγη σε ψηφοφορία μεταξύ 4.500 ατόμων που έγινε στο διαδίκτυο.

«Το 55% όσων ψήφισαν ζητά να συνεχιστεί η διαδικασία με το Βκαι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν το αλεύρι, τα μακαρόνια και το ρύζι» ανέφερε ο κ. Τσολακίδης, ο οποίος προανήγγειλε μια διαδικασία ώστε οι πολίτες να επιλέξουν τον καλύτερο έμπορο.

Το «κίνημα της πατάτας» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ σχεδιάζεται και η παραγωγή ντοκιμαντέρ με το θέμα αυτό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ