ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Βραδιά όπερας

0

Το κοινό του Ρεθύμνου, είχε τη χαρά να παρακολουθήσει δύο νέους καλλιτέχνες στο Ωδείο την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για τον Ρωμανό Σκουμπουρδή και την Κύρα Λαμπράκη, δύο ταλαντούχες φωνές, παιδιά της Κρήτης, που από την πρώτη στιγμή κέρδισαν το κοινό παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους.

Στη βραδιά όπερας, μας παρουσίασαν έργα των Μότσαρτ, Πουτσίνι, Βέρτι, Μπελίνι, Λέχαρ, κ.ά. Τα περισσότερα γνωστά παγκόσμια έργα, όπου με μαεστρία και ζωντανή σκηνική παρουσία τόσο ο Ρωμανός Σκουμπουρδής όσο και η Κύρα Λαμπράκη, συγκίνησαν τους ακροατές και θεατές, που το αυθόρμητο χειροκρότημά τους έδειχνε τον ενθουσιασμό όλων –οπαδών ή μη της όπερας- είδους μάλιστα πολυσύνθετο και δύσκολο να αποδοθεί πετυχημένα.

Τους δύο καλλιτέχνες συνόδευε στο πιάνο ο Διονύσης Βούλγαρης και τους παρουσίασε με χάρη και πειστικότητα η κα Έφη Αδειλινή δασκάλα τους.

Επειδή τα λόγια και οι έπαινοι είναι πάντα κατώτερα μπροστά σε δύο γνήσια και πηγαία ταλέντα που με σκληρή δουλειά, έφθασαν νωρίς στο σημερινό αποτέλεσμά τους, μένει μόνο να τους ευχηθούμε να πετύχουν τόσο στην πανελλαδική όσο και στη διεθνή καταξίωσή τους κάποια μέρα.

Και εις Ανώτερα.

Άλκηστης Χαραμή

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ