ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις αναβίωσης του εθίμου του Κλήδωνα στο Ρέθυμνο

0

Αναβίωση του εθίμου του «Κλήδωνα» στο Ατσιπόπουλο

«Φέρτε τ’ αμίλητο νερό

νεράιδες του κληδώνου

κι ας τάξουμε στη χάρη του

να ’ρθούμε και του χρόνου!!!»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ατσιποπούλου "ο Άγιος Ελευθέριος" σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου "του Κλήδωνα", την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 8:30 μμ.,  «Μύθοι και θρύλοι από το παρελθόν» για τη χάρη του Άγιου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει και ο χορευτικός σύλλογος Ερωφύλη με σχετικό θεατρικό δρώμενο. Είσοδος ελεύθερη.

Ο κλήδονας στο Ρουσσοσπίτι

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ρουσσοσπιτίου θα αναβιώσει και φέτος όπως κάθε χρόνο το έθιμο του κλήδονα στην αίθουσα του συλλόγου με δωρεάν φαγητό και καλό ντόπιο κρασί την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 20 00.

Σας περιμένουμε,

Μήλο ‘βαλα στον κλήδονα κι είναι και μυρωδάτο

Κι αν δεν σε πάρω θα γενεί ο κόσμος άνω κάτω.

Το έθιμο του Κλήδονα στην Πλ. Μικρασιατών από το Λύκειο Ελληνίδων

Το Δ.Σ του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την εκδήλωση της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα, τη Δευτέρα  25 Ιουνίου 2012, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία  Μικρασιατών, στην Παλιά Πόλη.

Είναι παράδοση πλέον για το Ρέθυμνο η αναπαράσταση του Κλήδονα από το Λύκειο Ελληνίδων που υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τη διοργάνωση και υλοποίηση του με πρωτοτυπία, φαντασία και ποιότητα.

Αξίζει να τιμήσουμε όλοι με την παρουσία μας αλλά και τη συμμετοχή μας (φέρνοντας τα στεφάνια μας)σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση που σε άλλους ξυπνά μνήμες και σε όλους δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ